Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V kræver akutplan for livstruede patienter i hovedstaden

Region Hovedstadens elektroniske patientjournal bremser behandling af kræftpatienter. Grotesk, siger Venstre.

Arkivfoto: Det er grotesk, at livstruede kræftpatienter ikke kan komme til behandling i hovedstadsområdet, fordi regionens nye elektroniske patientjournal er for langsommelig. Sådan lyder det fra Martin Geertsen.
Arkivfoto: Det er grotesk, at livstruede kræftpatienter ikke kan komme til behandling i hovedstadsområdet, fordi regionens nye elektroniske patientjournal er for langsommelig. Sådan lyder det fra Martin Geertsen.

Det er grotesk, at livstruede kræftpatienter ikke kan komme til behandling i hovedstadsområdet, fordi regionens nye elektroniske patientjournal er for langsommelig.

Sådan lyder det fra Martin Geertsen. Han er Venstres politiske leder i Region Hovedstaden.

»Det er fuldkomment uacceptabelt, at livstruede patienter ikke kan komme til behandling inden for de nationalt fastsatte retningslinjer,« siger han.

Rigshospitalet i København kan ikke længere tilbyde kvinder med brystkræft at blive behandlet inden for den tidsgrænse, som gælder i de nationale kræftpakker. Det har Politiken beskrevet.

Årsagen er, at lægerne bruger længere tid på at betjene patientjournalen Sundhedsplatformen.

Det kalder på en reaktion fra Region Hovedstaden, mener Martin Geertsen.

Venstre kræver, at der bliver fremlagt en akutplan.

»Det kunne ske ved at inddrage privat kapacitet eller anvende kapacitet i andre regioner. Eller ved at bruge ressourcer fra det økonomiske mindreforbrug, som regionen har hensat til at håndtere konsekvenserne af netop Sundhedsplatformen,« siger Geertsen.

»Kræftpatienter og andre livstruede patienter skal selvfølgelig udredes og behandles inden for de nationalt fastsatte mål,« siger han.

Sundhedsdatastyrelsens seneste opgørelse viser, at andelen af patienter med brystkræft, der behandles til tiden i Region Hovedstaden, er faldet fra 85 procent i 1. kvartal til 52 procent i 4. kvartal.

I den periode har både Herlev Hospital og Rigshospitalet været koblet på platformen. Det er dog ikke alle forløb, der er registreret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.