Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Kommuner skal være bedre til at forebygge selvmord

Venstre vil have udlignet de forskelle, der er på, hvor gode kommunerne er til at forebygge selvmord hos ældre mænd.

Der er for stor forskel på, hvor gode de danske kommuner er til at forebygge selvmord blandt ældre mænd. Og den forskel skal udlignes.

Det mener Venstres forebyggelsesordfører, Jane Heitmann (V), efter Jyllands-Posten mandag beskriver, hvordan ældre mænd over 80 år har den højeste selvmordsrate i Danmark.

»Vi kan se, at der er meget store forskelle i kommunerne i forhold til, hvor dygtige de er til at komme ud på de forebyggende hjemmebesøg hos de ældre. Der er en opgave i, at kommunerne får strammet op, så man kommer ind på besøg hos flere,« siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten er antallet af selvmord i Danmark siden 1980 mere end halveret fra 1.600 til 600 om året. De ældre mænd har dog stadig den højeste selvmordsrate.

Selvmordsraten, der angiver antallet af selvmord pr 100.000, lå i 2013 på 11 i gennemsnit, mens den for 80-84-årige mænd lå på 37 og for 63 for mænd på 85 og derover.

Ifølge ph.d. og seniorforsker Annette Erlangsen er skjulte depressioner, som mange ældre mænd har, en af årsagerne til problemet, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.