Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-kolleger kritiserer bombastisk Pind

Flere centrale kilder i Venstre retter en hård kritik mod partiets udenrigsordfører.

Skulle Venstres udenrigsordfører, Søren Pind (V), gå rundt med drømme at blive udenrigsminister, hvis Venstre kommer til magten efter næste valg, så kan han godt droppe dem igen.

Det mener en række af den til tider kontroversielle politikers kollegaer ifølge Ekstra Bladet.

Søren Pinds ofte bombastiske udmeldinger via blandt andet Facebook har givet så mange ridser i lakken, at det ville blive for problematisk med ham som udenrigsminister, lyder meldingen.

Blandt andet sammenligningen med de amerikanske droneangreb og »snigmord« er for kontroversielle for kollegaerne.

- Det er dybt problematisk. Det fortæller jo bare lidt om, at han er helt uden selvbeherskelse. Det er, som om han totalt ignorerer, at vi er allierede med USA – og at Venstres søsterparti er Demokraterne; ikke Republikanerne, siger en Venstre-politiker, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Pind: Jeg udtrykker Venstre-politik

En anden utilfreds, anonym V-kollega mener, at Søren Pinds udmeldinger er direkte skadelige for partiet.

- Det er ragende galt. Ingen andre Venstre-politikere kan slippe af sted med at skilte med deres personlige mening, når den går mod partilinjen. Han er jo udenrigsordfører, den mand. Tidligere minister – måske kommende udenrigsminister, lyder kritikken.

Søren Pind har valgt at kommentere kritikken skriftligt til Ekstra Bladet.

- Det, jeg udtrykker, er Venstres udenrigspolitik. Derudover har jeg ingen kommentarer, lyder det fra Søren Pind.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.