Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-gruppeformand ser ikke Engel-Schmidt vende tilbage efter narkodom

Venstre vil hjælpe Jakob Engel-Schmidt med at komme i behandling, hvis han ønsker det, udtaler Søren Gade (V).

Det er Ekstra Bladet, som har fået aktindsigter, der viser, at Jakob Engel-Schmidt fra Venstre er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde, efter at han blev taget af politiet i København sidste juli. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016)
Det er Ekstra Bladet, som har fået aktindsigter, der viser, at Jakob Engel-Schmidt fra Venstre er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde, efter at han blev taget af politiet i København sidste juli. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016)

Venstres gruppeformand, Søren Gade, har »meget svært ved at se«, at Jakob Engel-Schmidt (V) kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg, efter at han er blevet taget i narkokørsel.

Det oplyser han i en skriftlig kommentar.

»Jakob Engel-Schmidt har begået en torskedum og ulovlig handling. Han siger selv det er utilgiveligt, og det vil jeg give ham ret i,« skriver Søren Gade. »Jakob har for tiden orlov fra Folketinget. Jeg har derfor meget svært ved at se, at han kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg, med det han har lavet.«

Sagen om narkokørslen er kommet frem i offentligheden tirsdag aften.

Det er Ekstra Bladet, som har fået aktindsigter, der viser, at V-politikeren er blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde, efter at han blev taget af politiet i København sidste juli.

På Facebook har Jakob Engel-Schmidt efterfølgende selv bekræftet historien og oplyst, at det var kokain, han havde i blodet.

Betjente fattede mistanke til Venstre-politikeren, da han på Lyngbyvej i København blev stoppet på grund af en lygtefejl.

Det fremgår desuden af døgnrapporten om sagen, som avisen har fået indsigt i, at Jakob Engel-Schmidt forsøgte at obstruere politiets arbejde.

- Han nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest og blev derfor klokken 00.43 erklæret for anholdt, står der ifølge Ekstra Bladet i Københavns Politis døgnrapport.

Senere på natten blev en blodprøve udtaget, hvorefter han blev løsladt.

Søren Gade tilbyder på vegne af Venstre at hjælpe ham.

- Vores tanker går til Jakob og hans familie. Venstre vil derfor hjælpe Jakob med at komme i behandling, hvis han ønsker det, skriver han.

Jakob Engel-Schmidt sad stadig i Folketinget for Venstre, da han blev stoppet af politiet.

Men han har siden september sidste år haft orlov og i stedet bestredet en stilling som udviklingsdirektør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

Det fremgår ikke af Jakob Engel-Schmidts facebookopslag fra tirsdag aften, hvorvidt han vil fortsætte i dansk politik. Og det har ikke været muligt for Ritzau at få en opfølgende kommentar fra ham.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.