Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: »fuldstændig fejlagtigt« at spare på udsatte børn

Det er et meget dårligt signal fra kommunernes side, at man vil spare næsten en halv milliard kroner på udsatte børn, lyder det fra Venstres socialordfører.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er forargede over, at kommunerne i år vil bruge færre penge på udsatte børn.

Ifølge Politiken vil kommunerne i 2013 bruge 458 millioner kroner mindre på for eksempel døgnanbringelser og forebyggende foranstaltninger for børn og unge med særlige behov sammenlignet med sidste år.

Og det er helt forkert, mener de to partier.

- Det er fuldstændig i modstrid med den indsats, vi forsøger at lave herinde i Folketinget med netop at opprioritere det her og sikre, at børnene får den hjælp og støtte, de skal have, siger socialordfører, Eyvind Vesselbo (V), der kalder signalet fra kommunerne »fuldstændig fejlagtigt«.

Han frygter, at besparelsen vil gå ud over børnene.

- Det kan betyde, at børnene ikke får den hjælp og støtte, de skal have, og at familierne heller ikke får den hjælp, de skal have. Det her er et signal om, at man nedprioriterer de udsatte familier og børn, og det, mener jeg ikke, er acceptabelt, siger Eyvind Vesselbo, der understreger, at man ikke skal spare for enhver pris.

Dansk Folkeparti har kaldt social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i samråd for at høre, hvordan ministeren vil sikre, at besparelsen ikke rammer de udsatte børn og unge.

- Jeg kan da ikke sige andet, end at det er bekymrende, at kommunerne vil spare så meget på dette område. Børns tarv må og skal have en meget høj prioritet i Danmark. Fra Christiansborgs side har vi også med satspuljeaftalen på det sociale område netop prioriteret udsatte børn, og så er det meget uheldigt, hvis kommunerne nu gør det stik modsatte, siger socialordfører Karin Nødgaard (DF) i en skriftlig kommentar.

Også Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogernes Landsforbund er bekymrede over udsigten til besparelsen.

Over for Politiken afviser formanden for kommunernes børne- og ungeudvalg, Jane Findahl (SF), at besparelsen vil gå ud over børnene.

- Efter en række år med konstante stigninger har vi i mange år arbejdet på en omlægning, for vi brugte for mange dyre penge på en forkert måde, siger hun til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.