Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Folkeskolereform ligner vores udspil

Venstre ser gode takter i regeringens udspil til en folkeskolereform. Folkeskoleordfører Karen Ellemann tager dog tre krav med til forhandlingsbordet.

Regeringens udspil til en gennemgribende reform af folkeskolen, som er blevet lagt frem i dag, får samlet set en positiv modtagelse i Venstre.

- Det ligner vores udspil fra dengang, vi var i regering. Jeg kan genkende rigtig, rigtig meget, og derfor glæder jeg mig over, at den nuværende regering gerne vil ting, de ikke ville, da de var i opposition, siger folkeskoleordfører Karen Ellemann, der blandt andet kalder udsigten til, at eleverne skal tilbringe flere timer i skole for en »fornuftig ramme«.

- Når man i debatten hører en bekymring for, at en 8. klasseselev skal gå 37 timer i skole, så er det fordi, man tror, at det bliver mere af det samme, groft sagt bliver 37 timers katederundervisning. Det er ikke det, der ligger i udspillet, og det er vi glade for, siger hun.

Der er dog plads til forbedringer i regeringens udspil, og Venstre vil tage tre konkrete krav med til forhandlingsbordet, lyder det fra ordføreren. For det første skal alle elever ifølge Venstre stifte bekendtskab med hele tre fremmedsprog.

- Det er glædeligt, at engelsk fra første klasse er en del af udspillet, men det er vigtigt også at huske et andet og tredje fremmedsprog, siger Karen Ellemann.

For det andet ønsker Venstre at give skolerne mere fleksibilitet og frihed i forhold til at tilrettelægge hverdagen. Skolerne skal have lov til at sløjfe den restriktion, der går på, at de kun må holddele undervisningen halvdelen af tiden.

Endelig vil Venstre sikre en styrket brobygning i forhold til det frivillige foreningsliv og ungdomsuddannelserne.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.