Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V fastholder: Vil ikke bremse stigende grundskyld

Et flertal af danskerne ønsker en fastfrysning af grundskylden, men Venstre afviser. Bedre ejendomsvurderinger skal hjælpe ramte familier, lyder det fra regeringpartiet.

Efter sin mands død flyttede Lilly B. Tang fra Stevns til en villa i Hørsholm Kommune, hvor hun i de kommende tre år kan vente tusindvis af kroner i ekstra udgifter til grundskyld. Foto: Erik Refner
Efter sin mands død flyttede Lilly B. Tang fra Stevns til en villa i Hørsholm Kommune, hvor hun i de kommende tre år kan vente tusindvis af kroner i ekstra udgifter til grundskyld. Foto: Erik Refner

Der vil ikke blive pillet ved den stigende grundskyld, fastslår Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm (V).

Det gør hun, selv om en Gallup-måling i Berlingske viser, at et stort flertal af danskerne vil have sat en stopper for den vækst i skatten på jord, som særligt rammer boligejere i hovedstadsområdet.

Ifølge V-ordføreren har regeringen allerede bremset grundskylden, fordi den er en del af skattestoppet:

»Vi låste grundskyldspromillerne fast i skattestoppet, sidst vi havde regeringsmagten. Og så har vi også sat en grænse på 6,6 procent for, hvor meget grundskylden maksimalt må stige i kroner og øre om året,« siger Louise Schack Elholm med henvisning til den nye økonomiaftale med kommunerne.

Skatteordføreren erkender, det er problematisk, at nogle familier ikke har råd til at blive boende i deres hjem, fordi grundskylden vil stige. Men årsagen er de skæve ejendomsvurderinger, mener hun.

»Vi er godt klar over, at der er nogle, der har problemer, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Derfor vil vi gerne se på ejendomsvurderingerne og få dem til at fungere bedre. Vi kan se, at ejendomsvurderingerne ikke har været gode nok, men den tidligere regering har ikke fået løst problematikken omkring det. Så det vil vi se på, hvordan vi kan løse,« siger skatteordføreren.

De Konservative har længe kæmpet for et stop i grundskylden, men Louise Schack Elholm understreger, at det ikke »bare« er noget, man kan ændre.

»Det er først og fremmest enormt dyrt at bremse grundskylden, og det er ikke ligefrem penge, der ligger i statskassen. Det er ikke muligt bare at låse grundskylden fast på den måde, som de Konservative gerne vil. Hvis man skal gøre det, så skal man gøre det i stedet for noget andet. Så skal man tage pengene fra nogle andre eller finansiere det på en anden måde,« siger hun.

I alt 64 procent af de adspurgte svarer i Gallup-målingen »ja« til, at regeringen bør stoppe stigningerne i grundskylden frem mod år 2020.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.