Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Elbæk burde blive som minister

Uffe Elbæk burde ikke have trukket sig på nuværende tidspunkt, mener Venstre. Partiet afviser samtidig at bære et medansvar for det pres, der har ført til ministerens afgang.

Uffe Elbæk (R) burde ikke forlade ministertaburetten på nuværende tidspunkt, mener Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen. Oppositionspartiet har ellers de seneste dage rettet en sønderlemmende kritik af ham i forbindelse med AFUK-sagen.

- Jeg synes, det er alt for tidligt, at han har draget den konklusion, siger kulturordføreren, der mener, at alle sagens lag skulle være undersøgt, og så kunne man derefter drage de nødvendige konklusioner.

- Vi var klar til at afvente den undersøgelse, og derfor synes vi, at det er for tidligt, beslutningen er truffet, siger han.

Spørgsmål: Bærer Venstre et medansvar for det pres, som Uffe Elbæk har været udsat for de seneste dage?

- Det mener jeg ikke. Når der kommer en så alvorlig sag er det som opposition vores fornemste opgave at undersøge, hvor der er mistanke om både nepotisme og kammerateri. Der skal vi selvfølgelig undersøge og følge op på, om der er noget i den sag, siger Michael Aastrup Jensen og uddyber:

- Derfor har vi hele tiden gået ministeren på klingen for at få svar, men vi har også hele tiden sagt, at vi ikke ville dømme ham, før alle sagens mange lag var undersøgt, siger han.

Michael Aastrup Jensen mener i bund og grund ikke, at rollen som kulturminister passede til Uffe Elbæk.

- Problemet er, at han på den ene side er en kanon flink fyr, som man kun kan have det rart med. På den anden side har det været svært at finde regeringens røde tråd i forhold til det kulturpolitiske. Uffe Elbæk havde rigtig mange store planer, før han blev kulturminister, men efter han blev minister, tror jeg, han sandede lidt til i ministeriet, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.