Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Det handler ikke om jobopslag

Det store oppositionsparti vil ikke rose regeringen for at have nået målet for opslag af akutjobstillinger. Opslag giver ikke automatisk job, siger Venstres politiske ordfører, og Liberal Alliance er enig.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby giver ikke meget for, at regeringens mål om 12.500 opslåede akutjob nu er nået.
Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby giver ikke meget for, at regeringens mål om 12.500 opslåede akutjob nu er nået.

12.731 akutjobstillinger er blevet slået op, og det sender armene i vejret hos Socialdemokraterne, fordi regeringen dermed har nået sit mål på 12.500 opslag. Men de nye tal, som stammer fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, giver ikke oppositionen anledning til at klappe regeringen på skuldrene.

»Det, der er væsentligt for os i Venstre, er, at folk får et arbejde. At rigtig mange mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, får foden inden for, at de får et arbejde at stå op til og nogle kollegaer at mødes med. Det handler altså ikke om, hvor mange job der er slået op, men om, hvor mange mennesker der lykkes med at få et arbejde, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V).

Socialdemokraterne holder dog fast i, at målet er en vigtig milepæl:

»Det er lykkedes os at skabe mere end 12.500 jobåbninger målrettet den gruppe af langtidsledige, som ellers ville blive ramt af de kortere dagpenge. De jobåbninger, som de ikke kunne finde før, dem kan de så finde nu. Det har selvfølgelig ikke betydet, at alle jobåbninger så er blevet besat af en langtidsledig. Det var der heller ingen, der regnede med. Men de har fået muligheden, og mange af dem er faktisk kommet ind på arbejdsmarkedet«, siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Men det ræsonnement giver Venstre ikke meget for.

- Adskillige historier har vist, at en række af de akutjob, der er slået op, er specialiststillinger, som på ingen måde matcher hverken de faglærte og ufaglærte, der står uden for arbejdsmarkedet, siger Ellen Trane Nørby.

Heller ikke Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), er imponeret.

»Jo da! Og jeg har en fætter, der kan råbe lige så højt som Rundetårn - men det øger jo heller ikke beskæftigelsen. Kom nu i gang med nogle reformer, der rent faktisk flytter noget!,« skriver han på sin Facebook-profil med henvisning til et nyhedslink om akutjobmålet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.