Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Den fine forbrødring mellem S og DF er skrøbelig

Venstre påpeger, at den nye DF-S-alliance om flygtningelandsbyer krakelerer, når partierne skal være konkrete.

København: Hvor skal de flygtningelandsbyer, som Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil trumfe igennem, ligge? Hvem skal bygge dem, hvem skal drive dem, skal de have skoler og lægehuse - og skal indbyggerne kunne arbejde uden for centrene?

Regeringspartiet Venstre sætter under onsdagens debat i folketingssalen spørgsmålstegn ved den umage alliance mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, der begge kræver flygtningelandsbyer.

- Det ville ødelægge den fine forbrødring mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, hvis man skulle til at forklare, hvad man egentlig mener med flygtningelandsbyer, lyder det fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Dansk Folkeparti mener ikke, at flygtninge skal have mulighed for at integrere sig, når de først er installeret i en flygtningelandsby. Dog har partiet onsdag åbnet op for, at flygtninge kan arbejde uden for centrene, hvis de finder et arbejde.

Socialdemokraterne har omvendt hele tiden talt om åbne landsbyer, hvor flygtningene skal være en del af det øvrige samfund og være en del af arbejdsmarkedet.

Under folketingsdebatten understreger partiets integrationsordfører, Dan Jørgensen (S), da også, at der ikke er enighed mellem de to partier:

- Det skal ikke være den model, Dansk Folkeparti lægger op til. Det skal være en model, hvor der er fokus på integrationen, siger han.

- Vi mener, at flygtninge skal kunne gå i skole og arbejde og leve et aktivt liv, så man er klar til at blive integreret i kommunerne, eller man er bedre rustet til at komme tilbage til sit hjemland.

Trods uenighederne om den konkrete udformning af flygtningelandsbyerne tvinger et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Konservative nu regeringen til at fremlægge et konkret beslutningsgrundlag om landsbyerne.

Det skal ske inden 1. marts.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.