Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-debattør: Regeringen skader kommunernes integration

Kommunernes integration ødelægges af regeringens tone og tiltag, mener en af ti kritiske Venstre-politikere.

København: Ti Venstre-medlemmer kaster sig i onsdagens udgave af Berlingske ud i et opgør med regeringens håndtering af flygtningekrisen.

I et debatindlæg kritiserer de ti Venstre-folk de omstridte annoncer, som blev indrykket i libanesiske aviser i sommer og debatten om beslaglæggelse af asylansøgeres værdier.

Merete Due Paarup er byrådsmedlem for Venstre i Kolding. Hun er én af de ti politikere, der har skrevet under på debatindlægget.

Hun mener, at regeringens kontroversielle tiltag og hårde tone mod flygtninge ødelægger kommunernes arbejde med at integrere flygtninge.

- Det er lokalt, at vi skal få tingene til at lykkes. Vi har en kæmpe integrationsudfordring, og det bliver ikke ligefrem nemmere med dem på borgen, der har så barsk en tone, der spreder sig videre ud på nettet og i debatindlæg, siger hun til Ritzau.

Hun går til angreb på en "perlerække af symbolpolitik" fra sit parti.

- Hele miseren omkring vielsesringe var over stregen. Der er i det hele taget en perlerække af Venstres tiltag, der er ren symbolpolitik. Nu kan vi så se, de trækker nogle tiltag tilbage, og det håber jeg, vi kan være med til at sætte skub i.

Merete Due Paarup kan ikke genkende sit parti. Hun opfordrer partitoppen til at lytte til baglandet.

- Venstre har en for skarp politik på borgen i øjeblikket. De har et stort bagland, der ikke er enige i den hårde retorik og politik, de fører.

- Det er vigtigt for mig at sige, at der også er et bagland, der har en anden nuance end den, toppen fører. Det er derfor, vi har skrevet den her kronik.

- Vi skal have en sund fornuft og ordentlig tone, det er sådan, man kan løse den her udfordring. Det er det, vi slår et slag for i indlægget. Venstre skal stå for ordentlighed, siger hun til Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.