Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Danmark skal have indflydelse på banktilsyn

Venstres Lykke Friis roser EUs finansministre for at nå til enighed om banktilsynet. Det er afgørende, at danskere sidder med ved bordet, understreger hun. LA vil have folkeafstemning.

Det fælleseuropæiske banktilsyn, som EUs finansministre netop et blevet enige om, er et vigtigt skridt på vejen til løse den økonomiske krise i EU.

Det mener Venstres EU-ordfører, Lykke Friis, der især glæder sig over, at Danmark får mulighed for at deltage i tilsynet, selv om vi står uden for euroen.

- For os har det hele tiden været afgørende, at ikke-eurolande fik en tilslutningsmodel, hvor rettigheder og pligter følges ad. For selvfølgelig ville det være uacceptabelt, hvis der kunne tages beslutninger om danske banker, uden at danskere sidder med ved bordet, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er dog endnu for tidligt at sige, om Danmark skal slutte sig til banktilsynet.

- I Venstre har vi hele tiden haft den holdning, at bankunionen er en samlet pakke bestående af banktilsyn, indskydergaranti og regler for afvikling og genopretning af banker. Da tingene hænger sammen, skal vi se hele pakken, før Danmark beslutter, om vi skal gå med eller ej, siger Lykke Friis.

Hos Liberal Alliance er holdningen klar: Danmark skal ikke med, og ønsker regeringen at deltage i banktilsynet, skal vælgerne spørges først.

- Et fælles banktilsyn bliver en del af en bankunion, og det er et skridt mere ind i eurozonen, hvis Danmark går med. Danskerne har været så fornuftige at sige nej til euroen, og det har været godt for Danmark. Vi har ikke været med til at skabe problemerne i eurozonen, og vi skal ikke med ind og betale regningen, siger europaordfører Merete Riisager.

- Hvis et tilsyn overhovedet skal komme på tale, så skal danskerne naturligvis høres igennem en folkeafstemning, fastslår hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.