Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-borgmestre skyder Hjorts plan ned

Det er umuligt at fjerne det antal offentlige stillinger, som er forudsætningen for at kunne sænke skattetrykket til svensk niveau. Det mener flere Venstreborgmestre.

»Vi har sagt farvel til hver femte administrative medarbejder i de tre år, jeg har været borgmester. Det svarer til en besparelse på 20 procent. Jeg kan ikke se, hvordan vi skulle kunne spare yderligere 17 procent af de administrative medarbejdere væk,« siger Fredericias borgmester, Thomas Banke (V) til Ugebrevet A4.
»Vi har sagt farvel til hver femte administrative medarbejder i de tre år, jeg har været borgmester. Det svarer til en besparelse på 20 procent. Jeg kan ikke se, hvordan vi skulle kunne spare yderligere 17 procent af de administrative medarbejdere væk,« siger Fredericias borgmester, Thomas Banke (V) til Ugebrevet A4.

En række af Venstres borgmestre afviser partiets tidligere finansminister, Claus Hjort Frederiksens idé om at sænke det danske skattetryk til svensk niveau, hvis det betyder, at de mange milliarder skal findes ved at nedlægge offentlige stillinger.

Den liberale tænketank Cepos har regnet ud, at der skal findes 65 milliarder kroner, hvis Claus Hjort Frederiksens idé skal gennemføres. Ugebrevet A4 skriver, at hvis alle pengene skal findes ved at skære i antallet af offentligt ansatte, betyder det cirka 130.000 færre medarbejdere. Det svarer til 17 procent af de ansatte i den offentlige sektor.

- I Esbjerg har vi været gennem sparerunder de senere år, og næste år skal vi også reducere i antallet af medarbejdere. Så set med de lokale briller kan vi ikke gå ud og reducere med 17 procent i personalet, siger borgmester Johnny Søtrup (V) til Ugebrevet A4.

Fra Fredericias borgmester, Thomas Banke (V), lyder samme toner:

- Vi har sagt farvel til hver femte administrative medarbejder i de tre år, jeg har været borgmester. Det svarer til en besparelse på 20 procent. Jeg kan ikke se, hvordan vi skulle kunne spare yderligere 17 procent af de administrative medarbejdere væk, siger han til ugebrevet.

Johannes Hecht-Nielsen (V), borgmester i Helsingør, afviser også tanken:

- Man kan ikke bare skære personalet ned med 17 procent. De borgerrettede områder som folkeskolen og hjemmeplejen kan ikke skæres så meget. Der skal jo eksempelvis være mindst én skolelærer i en klasse. Man er nødt til at finde opgaver, som kommunerne ikke længere skal løse. Hvis det ikke sker, vil det aldrig kunne lade sig gøre med så stor en personalebesparelse, som der lægges op til, siger han.

Claus Hjort Frederiksen afviser at forholde sig til, hvordan de 65 milliarder kroner skal findes:

- Jeg vil slet ikke forholde mig til de beregninger, der er lavet, for jeg har ikke udtalt mig om de 65 milliarder. De, der har lavet de beregninger, må svare for sig. Det, jeg har udtalt mig om, er, at vi ikke kan fortsætte med at lade skatter og afgifter stige i det her land, siger han til Ugebrevet A4. Venstre holder landsmøde i Herning i denne weekend.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.