Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-borgmester opfordres til exit efter morfinbrug

Thomas Banke, borgmester i Fredericia, beskyldes både for morfin- og embedsmisbrug. Tilliden til ham er definitivt væk, lyder det fra Socialdemokraterne og SF i Fredericia Byråd.

ARKIVFOTO af borgmester i Fredericia Thomas Banke.
ARKIVFOTO af borgmester i Fredericia Thomas Banke.

Fredericias 31-årige borgmester, Thomas Banke (V), der fredag valgte at gå på orlov på grund af den senere tids beskyldninger om morfin- og embedsmisbrug, opfordres nu til at trække sig. Bag opfordringen står Socialdemokraterne og SF, skriver BT.dk.

- Vores tillid til borgmesteren er definitivt væk og kan ikke genskabes, lyder det i en pressemeddelelse fra S og SF, der nu fremlægger dokumentation for, at Thomas Banke har haft rod i regnskaberne.

De to partier har modtaget aktindsigt i borgmesterens kørselsregnskaber og hans brug af kommunalt kontokort.

- Vi kan konstatere, at der har været stort rod og mange private træk på kontokortet, hvilket er helt uacceptabelt. Vi ønsker, at der kommer fuld klarhed over, hvad der er foregået, skriver de.

Ifølge byrådsmedlem Marianne Thomsen (SF) er der ikke tale om de store beløb.

- Men der er tale om rigtig mange tilfælde, hvor der er givet urigtige oplysninger. Han har fået gentagne advarsler, og retningslinjerne er blevet trukket op mange gange, men alligevel fortsætter det, siger hun til Fredericia Dagblad.

I pressemeddelelsen opfordrer S og SF desuden borgmesteren til at modtage behandling for »sit åbenlyse morfinmisbrug«, der skulle være opstået i forbindelse med en række tandoperationer – og ifølge flere af hans kolleger i byrådet har påvirket hans virke som borgmester.

På Facebook begrunder Thomas Banke dog ikke sin pludselige exit med morfinmisbrug, men med de seneste måneders intense medieopmærksomhed.

- Det har, med de mange spørgsmål det har rejst, fungeret som et usædvanligt hårdt pres på mig selv, men endnu værre; også på min familie og mine nærmeste. Jeg er derfor nu kommet til den konklusion, at jeg er nødt til at trække stikket ud, skriver han på sin profil.

SFeren Marianne Thomsen vil overfor P4 Trekanten ikke afvise, at der kan blive tale om en politianmeldelse i forbindelse med sagen.

Formanden for Venstres byrådsgruppe i Fredericia, Peter Hvejsel, har ifølge P4 Trekanten ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.