Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V anklager regeringen for »falsk varebetegnelse«

Regeringens krisepolitik er »utroværdig« og »overvurderet«, lyder det fra Venstre.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager afviser oppositionens angreb.
Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager afviser oppositionens angreb.

Det glæder Venstre, at flere økonomer i onsdagens Politiken kritiserer regeringen for at have pustet forventningerne til en række vækstinitiativer for højt op.

»Jeg er enig med den lange række af økonomer, der i dag er ude og sige, at regeringens krisepolitik er utroværdig, og at de har oversolgt deres initiativer,« siger partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V).

Kritikken fra økonomerne kommer på baggrund af tal fra Finansministeriet, der viser, at regeringen gang på gang har skudt over målet, når den skulle vurdere effekten af krisetiltagene, skriver Politiken. For eksempel skulle kickstarten oprindeligt have givet samlet set 21.000 job i 2012 til 2013, men det skøn er nu nedjusteret til 15.000.

»Det understøtter behovet for, at regeringen kommer i arbejdstøjet og får sat skatter og afgifter ned, så vi kan skabe bedre konkurrencevilkår for danske virksomheder, så de kan ansætte flere i Danmark,« siger Ellen Trane Nørby, der beskylder regeringen for at have sat falsk varebetegnelse på krisetiltagene.

»Der er ingen tvivl om, at regeringen har lavet falsk varebetegnelse, hvad end vi taler om kickstart eller mange af de andre initiativer, de er kommet med,« siger hun.

Regeringen erkender, at effekten af vækstinitiativerne er skruet ned. Men ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har regeringen ikke bevidst oversolgt initiativerne.

»Tallene i prognoserne er ikke politiske tal. Vi kigger ikke på embedsmændene og beder dem skrue 5.000 op for et tal,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.