Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V afviser simple job til folk på kontanthjælp

Økonomisk kan det ikke lade sig gøre at lade enkle servicejob som gadefejer være et springbræt til det ordinære arbejdsmarked for ikke-jobklare kontanthjælpsmodtagere. Men idéen er fin, lyder det fra Venstres arbejdsmarkedsordfører.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Oppositionspartiet Venstre bifalder idéen om at kunne sluse de ikke-jobklare kontanthjælpsmodtagere ud på arbejdsmarkedet gennem simple servicejob som at feje stationer, sådan som formand for socialcheferne Ole Pass foreslår i Jyllands-Posten. Men ifølge arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V) er der ikke penge til en sådan arbejdsform i Danmark, og derfor kan det næppe blive en realitet.

»Jeg er enig med Ole Pass i, at det mest fornuftige ville være at skabe job, som er målrette denne gruppe som springbræt til det ordinære arbejdsmarked. Men problemet er, at det koster for meget. På den måde, vi har indrettet vores arbejdsmarked på, har vi ikke en indslusningsløn. Alle skal have mindstelønnen, som er aftalt mellem arbejdsmarkedets parter. Og så bliver det pludselig dyrt, så de alt for høje lønomkostninger holder den store gruppe uden for arbejdsmarkedet,« siger hun.

Ifølge Jyllands-Posten har omkring 100.000 kontanthjælpsmodtagere andre problemer end manglende arbejde, og skulle blot en mindre gruppe af disse sluses ud gennem gamle servicejob, som i dag er blevet sparet væk, ville det ifølge Venstre skabe et parallelt kunstigt arbejdsmarked.

»Det er vi ikke tilhængere af, for det er alt for dyrt på sigt,« siger Ulla Tørnæs (V).

Mens Dansk Arbejdsgiverforening også afviser opfordringen fra socialchefen med samme økonomiske begrundelse som Venstre, er socialrådgivernes tidligere formand Bettina Post er enig med Ole Pass. Hun mener, at det burde være en samfundsopgave for både private og offentlige virksomheder at genopfinde nogle af disse mere enkle job.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.