Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V afviser kritik: Råd til husleje med kontanthjælpsloft

Økonomien er stram, men der er råd til en almindelig husleje, selv under kontanthjælpsloft, mener Venstre.

Ruds Vedby: Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, afviser at kontanthjælpsloftet vil føre til, at flere bliver sat ud af deres bolig.

Det påpeger flere organisationer - blandt andet KL - ellers i et høringssvar.

- Lovforslaget forventes at føre til flere udsættelser og dermed også flere hjemløse, skriver KL.

- Da de fleste kommuner allerede nu har meget svært ved at finde billige boliger, er det urealistisk, at kommunerne vil kunne finde boliger til de borgere, som nu sættes ned i boligydelse.

Men det er ikke det bebudede kontanthjælpslofts skyld, hvis folk ikke har råd til at betale husleje, mener Hans Andersen.

- Grundlæggende set handler det om, at vi skal have mennesker i arbejde i stedet for på offentlig forsørgelse. Ja, økonomien er stram, når man er på kontanthjælp, for det skal give en mærkbar gevinst at tage et arbejde, siger Hans Andersen.

- Men jeg mener ikke, at det er indførelsen af kontanthjælpsloftet, der vil føre til, at mennesker på kontanthjælp ikke kan blive i deres lejlighed, siger han

Han henviser til regneeksempler, der viser, at en familie med tre børn vil have 15.000 kroner at leve for, når skat og husleje er betalt, hvis de har en husleje på 7400 kroner, hvilket ordføreren betragter som en almindelig husleje.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.