Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA accepterer dommerkendelse mod Trumps indrejseforbud

Ministeriet for national sikkerhed understreger, at præsident Trumps indrejseforbud stadig gælder.

København. Det amerikanske ministerium for national sikkerhed "retter sig efter dommerkendelser" om at lade personer med gyldigt visum, som falder ind under præsident Donald Trumps indrejseforbud, blive i landet.

Ministeriet understreger dog, at Trumps bekendtgørelse om et indrejseforbud stadig gælder.

Bekendtgørelsen forbyder indrejse af folk fra syv overvejende muslimske lande i foreløbigt tre måneder.

Der er tale om borgere fra Syrien, Irak, Yemen, Sudan, Iran, Somalia og Libyen.

Og forbuddet har altså ramt personer fra de pågældende lande, som befandt sig i luften på vej mod USA, da beslutningen trådte i kraft.

Beslutningen om at give de pågældende personer en midlertidig opholdstilladelse blev truffet af dommer Ann Donnelly ved den føderale distriktsdomstol i Brooklyn.

Anmodningen var fremsat af den amerikanske borgerrettighedsorganisation ACLU på vegne af to irakere, som var strandet i JFK-lufthavnen i New York.

Beslutningen vil dog ifølge ACLU gælde for alle de mellem 100 og 200 personer, som er tilbageholdt i amerikanske lufthavne.

Og det er altså den afgørelse, som ministeriet for national sikkerhed vil respektere:

- Disse individer har gennemgået et omfattende sikkerhedstjek, og deres sager om indrejse i USA bliver færdigbehandlet i tråd med vore immigrationslove og dommerkendelser, siger ministeriet i en pressemeddelelse.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.