Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unges kontanthjælp halveres

Regeringen vil reducere kontanthjælpen til unge mellem 25 og 29 år fra de nuværende 10.500 kroner til godt 5.700 kroner.

Unge kontanthjælpsmodtagere kan se frem til at skulle spænde bæltet ind, når regeringen mandag fremlægger en ny kontanthjælpsreform, skriver Politiken.

Unge under 30 år, som er på kontanthjælp, men uddannelsesparate bliver pålagt at tage en uddannelse. De vil i stedet for deres hidtidige indtægt fremover modtage en uddannelsesydelse, der svarer til SU.

De 25-29-årige rammes særlig hårdt, når deres nuværende kontanthjælp på 10.500 kroner bliver sat ned til godt 5.700 kroner.

18-25-årige modtagere af den såkaldte ungeydelse får en mindre nedgang i indtægten, men vil i højere grad end tidligere få hjælp til at tage en uddannelse som et led i regeringens ambition, om at unge ledige skal i uddannelse eller job.

Ifølge Politikens oplysninger skal kontanthjælpsreformen give omkring en milliard kroner, som skal bruges til at finansiere en kommende konkurrenceevnepakke, der blandt andet indeholder en sænkning af selskabsskatten.

Kontanthjælpsordfører Sanne Rubinke (SF) finder besparelserne rimelige.

»Vi finder det naturligt, at hvis man er ung og i stand til at tage en uddannelse – så er det okay, at man forsørges på SU-niveau«, siger hun til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.