Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge socialdemokrater: Partiet er på »total slingrekurs« i smykkesag

Socialdemokraterne må stemme nej til Støjbergs »smykketyveri« fra asylansøgere, siger Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, er skuffet over, at Socialdemokraterne nu støtter integrationsminister Inger Støjbergs (V) »smykketyveri«, så man konfiskerer asylsøgeres smykker over 10.000 kroners værdi, hvis smykkerne ikke har affektionsværdi.

Det siger DSUs formand, Alexander Grandt Petersen, efter at Støjberg tirsdag lempede sit såkaldte smykkeforslag. Det er led i stramningerne i asylpakken, som Folketinget førstebehandler onsdag.

»Nu er det ikke kun regeringen, men også mit eget parti, der er på total slingrekurs, når det drejer sig om tilslutningen til det omdiskuterede smykkeforslag,« siger Alexander Grant Petersen i en pressemeddelelse.

»Vi havde kraftigt advaret Socialdemokraterne om at deltage i den her asylstramning.«

Socialdemokraterne Mette Gerskov, Yildiz Akdogan og Daniel Toft Jakobsen overvejer at stemme nej til regeringens asylpakke, som S støtter.

»Det er jo som om, at der ikke engang må komme et papir ned mellem Socialdemokraterne og Venstre. Som om vi skal sluge hver eneste stramning,« siger DSU's formand.

»Når først Christiansborg-politikerne har gennemført deres rituelle stammedans, så siger S ja. Først strammer Støjberg til, bløder en smule op og så hopper Socialdemokraterne med på vognen,« mener han.

DSU vil begrænse antallet af asylansøgere med internationale løsninger, påpeger Alexander Grant Petersen.

»Alle ved, at den her problemstilling ikke bare kan løses med hjemlige stramninger. Den slags har jo en udløbsdato. Når først vi strammer, så strammer landene omkring os,« siger DSU's formand

»Det er jo at holde befolkningen for nar, når man bilder dem ind, at teltlejre i Thisted vil have en effekt på asyltallet,« mener Alexander Grant Petersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.