Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge SFere vil finansiere DR over skatten

Bidraget til DR skal være afhængig af den personlige indkomst, mener SFs ungdomsparti, der opfordrer regeringen til at afskaffe licensbetalingen.

ARKIVFOTO. De unges utilfredshed med DR skal ifølge SFUs landsformand blandt andet ses i lyset af den høje, årlige medielicens. Her ses værterne ved DRs Melodi Grand Prix 2012, Louise Wolff og Emil Thorup.
ARKIVFOTO. De unges utilfredshed med DR skal ifølge SFUs landsformand blandt andet ses i lyset af den høje, årlige medielicens. Her ses værterne ved DRs Melodi Grand Prix 2012, Louise Wolff og Emil Thorup.

Drop det håbløst forældede licenssystem og opkræv pengene til DR over skatten.

Opfordringen kommer fra SF Ungdom (SFU), efter 45 procent af de 18-35-årige i en Gallup-måling for Berlingske erklærer sig klar til at droppe DR, hvis de kan slippe for at betale licens. Den unge utilfredshed med DR skal ifølge SFUs landsformand, Carl Valentin, blandt andet ses i lyset af den høje, årlige medielicens på 2.436 kroner.

»Når man er studerende og skal betale licens, så rammer det en rigtig hårdt. Hvis man gør det over skatten, sikrer man, at det bliver progressivt indrettet, så det ikke rammer de unge så hårdt. Det er langt mere retfærdigt, at det fordeles efter indkomst,« siger Carl Valentin.

Han mener også, at en skattefinansiering af DR vil spare os for en masse bureaukrati, da man i så fald ikke længere skal tjekke, om der er sortseere.

»Det er fuldstændig håbløst at kigge på det på den måde, da man kan se, at stort set alle mennesker på en eller anden måde har adgang til TV eller internet,« siger Carl Valentin.

Trods utilfredsheden med licenssystemet er de unge SFere dog ikke klar til at gå over til brugerbetaling, som Liberal Alliance foreslår via en abonnementsordning.

»At afskaffe public service vil være katastrofalt for demokratiet. Det er helt afgørende, at vi har en god, skattefinansieret, objektiv og reklamefri nyhedsdækning. Det får vi blandt andet med DRs kanaler, og det er vigtigt at holde fast i,« siger Carl Valentin.

Formanden for Liberal Alliances Ungdom siger i tirsdagens udgave af Berlingske, at man roligt kan lade være med at betale licens, da det ikke har nogen konsekvenser, og Konservativ Ungdom opfordrer til en privatisering af DR.

DEBAT | Hvordan synes du, at DR skal finansieres? Bland dig i snakken her på Berlingskes Facebook-side.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.