Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge konservative: Radikale pisser soldater op og ned ad ryggen

Det er udtryk for manglende respekt over for danske soldater og deres pårørende, når Zenia Stampe kalder den danske indsats i Afghanistan en forkert mission, mener KU.

Det er mangel på respekt, når den radikale forsvarsordfører, Zenia Stampe (R), siger til Berlingske, at danske soldater blev sendt på en forkert mission i Afghanistan.

Det mener Konservativ Ungdom (KU), der kalder synspunktet for »usympatisk og usmageligt«.

»Jeg forstår simpelthen ikke, hvad de Radikale mener, de opnår, ved at åbne for den her debat. De pisser de mange udsendte soldater, som har ofret deres liv og lemmer for Danmark, op og ned ad ryggen med den her udmelding«, siger landsformand Kristoffer Beck i en skriftlig kommentar.

»Det absolut bedste vi kan gøre, når vi sender soldater i krig, er at stå sammen, og så må de Radikale pleje deres partipolitiske ego på andre måder end ved at debattere så vigtigt og følsomt et emne i fuld offentlighed,« siger KU-formanden.

Meldingen kommer, efter at Zenia Stampe blandt andet har udtalt til Berlingske, at de danske soldater blev sendt på en »umulig opgave« i Afghanistan, hvor de blev bedt om at nedkæmpe Taleban. Hun understreger dog samtidig, at det er politikernes ansvar og ikke en kritik af soldaterne.

Men det kan de pårørende til de mange danske soldater ikke bruge til noget, mener de unge konservative.

»Det må gøre ufatteligt ondt på de efterladte, når de hører, at de Radikale mener, at tabet af deres, søn, far eller ægtemand ikke har været nødvendigt, men beror på en fejl,« siger Kristoffer Beck.

»Det er decideret usmageligt at trampe på de efterladte på den måde, blot for at få lidt medieopmærksomhed i agurketiden. Hvis de er utilfredse med indsatsen i Afghanistan, bør de holde det inden døre i stedet for at betvivle projektet og dermed også de ofre, som danske soldater har givet for Danmark,« fastslår han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.