Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Undervisningsministeren vil lempe regler for efterskoler

Merete Riisager (LA) vil give efterskolerne mere enkle og tidssvarende rammer til at drive skole.

Minister Merete Riisager (LA) vil lempe regler for efterskoler. Her er vi til DGI's landsstævne, hvor efterskolernes piger øver sig til nogle af de store gymnastikoptrin. Scanpix/Henning Bagger
Minister Merete Riisager (LA) vil lempe regler for efterskoler. Her er vi til DGI's landsstævne, hvor efterskolernes piger øver sig til nogle af de store gymnastikoptrin. Scanpix/Henning Bagger

København. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil ændre loven om efterskoler og frie fagskoler.

Det oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne skal ske for at give efterskolerne "mere tidssvarende rammer".

Hvis det står til ministeren, vil lovændringen indeholde en række lempelser af reglerne for efterskoler.

- Med frihedspakken får efterskolerne mere lempelige og liberale rammer, som skal sikre, at efterskolerne kan drive en spændende skole med muligheder for faglig og personlig udvikling blandt deres elever, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Blandt andet vil der blive åbnet op for, at skolerne kan varetage opgaver ud over deres skole- og undervisningsvirksomhed.

Desuden vil ministeren udvide det særlige tilskud til danskundervisning af tosprogede elever, så det også omfatter elever med midlertidig opholdstilladelse omfattet af integrationsloven.

Det er også en del af ministerens udspil, at nye efterskoler, frem for selv at skulle eje bygninger, i op til ti år skal kunne leje bygninger og arealer.

Undervisningsministeren tager initiativ til ændringerne efter længere tids dialog med Efterskoleforeningen.

- Jeg har lyttet til Efterskoleforeningens ønsker, så efterskolerne fortsat kan være et attraktivt valg for de unge, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Ændringerne skal efter planen fremsættes i et lovforslag til efteråret.

Der er omkring 260 efterskoler i Danmark. Ifølge et notat fra Efterskoleforeningen fra januar 2017 var der 28.447 elever på de danske efterskoler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.