Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Underviser: Hård straf kan stoppe deling af nøgenbilleder

Det kan få en præventiv effekt blandt unge, at strafferammen for ulovlig deling af nøgenbilleder hæves.

Folketinget har torsdag besluttet at hæve strafferammen for digitale sexkrænkelser.
Folketinget har torsdag besluttet at hæve strafferammen for digitale sexkrænkelser.

At Folketinget torsdag har besluttet at hæve strafferammen for digitale sexkrænkelser, kan føre til en adfærdsændring blandt de unge.

Det vurderer Jonas Ravn, der er foredragsholder og projektleder ved rådgivningsinstitutionen Center for Digital Pædagogik.

»Det vil have en præventiv effekt, idet man signalerer, at nu skal der handles hårdere på denne her paragraf i sager, hvor der bliver delt private og intime billeder uden samtykke,« siger han.

Ulovlig deling af nøgenbilleder kan nu straffes med fængsel op til tre år. Det er en skærpelse med en tredjedel i forhold til i dag.

Center for Digital Pædagogik underviser blandt andet folkeskoleelever i færden på digitale medier. Her mærker Jonas Ravn, at de unge ikke ved, at det er ulovligt at dele intime billeder uden samtykke.

Derfor kan en hævet straframme og den igangværende Umbrella-sag, hvor flere end 1000 unge enten er mistænkt, sigtet eller tiltalt for at have spredt en video af et samleje mellem to 15-årige, have en præventiv effekt.

»Den er med til at have en præventiv effekt, idet man nu kan pege på den og sige, at der faktisk var 1000 unge, som blev sigtet, der potentielt set ikke kan blive fodboldtrænere i 10 år,« vurderer han.

Lovændringen træder i kraft 15. april.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.