Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Undersøgelse: Vindmøller har ikke generet trækfugle

Hverken trækfugle eller flagermus er blevet påvirket negativt af testcenter for vindmøller i Østerild.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Trækfugle og flagermus, der flyver over Østerild, undviger bevidst vindmøllernes vinger.

Det slår en ny undersøgelse fra Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) fast. Dermed generer testmøllerne i Østerild Klitplantage i Thy ikke trækfuglenes færdsel i området.

Resultatet er godt nyt inden den kommende udvidelse af centret, betoner miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i en pressemeddelelse:

»Hensynet til fugle og flagermus kan godt forenes med et stort teknisk anlæg som det nationale testcenter for fremtidens vindmøller.«

»Den nye undersøgelse sætter en tyk streg under, at vindmøllerne i Østerild Klitplantage ikke generer hverken fugle, flagermus eller naturen i området negativt og bekræfter tidligere års undersøgelser.«

Undersøgelserne viser også, at vindmøllerne ikke har påvirket de flagermus, der typisk lever i området. Der er ikke fundet døde flagermus ved de systematiske eftersøgninger under møllerne.

Regeringen indgik sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF i marts en aftale om at udvide de nationale testcentre for vindmøller ved Østerild og Høvsøre med i alt fire nye testpladser.

De Radikale har siden tilsluttet sig aftalen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.