Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulandsbistanden rasler ned på laveste niveau siden 1983

Udviklingsbistand landede i 2016 på det laveste niveau siden 1983. Men den skal længere ned, mener Venstre.

Arkivfoto: Socialdemokraternes udviklingsordfører, Mette Gjerskov, langer ud efter regeringen for at have skåret voldsomt på udviklingsbistanden.
Arkivfoto: Socialdemokraternes udviklingsordfører, Mette Gjerskov, langer ud efter regeringen for at have skåret voldsomt på udviklingsbistanden.

Danmarks samlede udviklingsbistand var i 2016 på det laveste niveau siden 1983.

Det skriver netavisen Altinget.

Med samlede udbetalinger på 0,75 procent af bruttonationalindkomsten (bni) til udviklingsbistand er der sket en brat opbremsning i forhold til året før.

Her udgjorde udgifterne 0,85 procent af bni. Det svarer til et fald på flere milliarder kroner, viser nye tal fra OECD.

Dermed nærmer Danmark sig regeringens målsætning om at sænke udviklingsbistanden til 0,7 procent af bni.

»Vi sagde op til valget for snart to år siden, at vores udbetalinger til udviklingsstøtten skal ligge på 0,7 procent, som er FN's anbefaling. Vi vil hellere bruge pengene til andre ting i Danmark som eksempelvis sundhedsområdet,« siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, til Altinget.

Han understreger, at det stadig er regeringens mål at give nøjagtig 0,7 procent til udviklingsbistand.

Dermed mangler der stadig at blive skåret over en milliard kroner af udbetalingerne til bistanden i de kommende år.

Socialdemokraternes udviklingsordfører, Mette Gjerskov, langer ud efter regeringen for at have skåret voldsomt på udviklingsbistanden.

»Vi er helt grundlæggende uenige med regeringen her. Vi ønsker en mere lige verden og at styrke kvinders rettigheder i udviklingslandene, som regeringen endda har valgt at skære ned på,« siger Mette Gjerskov.

Hun mener, at bistanden kommer Danmark til gode.

»For os er bistand en investering i en mere bæredygtig verden, som også kommer os selv til gode. Regeringen ser det som en udgift,« siger socialdemokraten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.