Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uklart, hvad S mener om religionsfag

Socialdemokraterne kan ikke længere svare på, om partiet ønsker at ændre navnet kristendomskundskab til religion.

Socialdemokraterne kan ikke svare på, om partiet fortsat ønsker at ændre navnet kristendomskundskab til religion. Men det bliver ikke en del af de kommende folkeskoleforhandlinger, forklarer ordfører.
Socialdemokraterne kan ikke svare på, om partiet fortsat ønsker at ændre navnet kristendomskundskab til religion. Men det bliver ikke en del af de kommende folkeskoleforhandlinger, forklarer ordfører.

Socialdemokraternes undervisningsordfører Troels Ravn har her til morgen trukket i land på sine udtalelser overfor både Berlingske og Kristelig Dagblad om, at regeringen som led i de kommende folkeskoleforhandlinger agter at omdøbe faget kristendomskundskab til religion.

Undervisningsordføreren havde ellers først gjort det klart, at selvom navneændringen ikke er en del af den pjece, som regeringen fremlægger i dag, så vil omlægningen af kristendomskundskab fortsat være et element i det samlede materiale, som partierne skal forhandle ud fra.

Men nu kan Troels Ravn ikke svare på, om forslaget stadig er en del af Socialdemokraternes politik, og om forslaget fortsat fremgår af de bagvedliggende forhandlingspapirer.

- Det er ikke rigtigt, når jeg i går har sagt, at spørgsmålet om kristendomskundskab og religion kan blive en del af forhandlingerne. Det er jeg simpelthen gået forkert i byen med, forklarer Troels Ravn til b.dk.

Men er spørgsmålet stadig en del af de bagvedliggende forhandlingspapirer?

- Det kan jeg hverken af- eller bekræfte. Jeg skal have styr på forløbet, og hvad status egentlig er. Så må vi se, hvordan vi forholder os til vores gamle tema omkring kristendom og religion.

Så det spørgsmål bliver ikke en del af forhandlingerne, men kan I bringe det ind på et senere tidspunkt?

- Det bliver ikke en del af forhandlingerne, men mere kan jeg ikke sige lige nu.

Men vil I prøve at få det ind på et senere tidspunkt?

- Jeg vil ikke sige yderligere nu. Jeg mener, at på dagen i dag, da skal løftet af folkeskolen have den plads, som det fortjener. Jeg kommenterede på noget i går, og indholdet er ikke dækkende for virkeligheden.


Men er det stadig S-politik, at I ønsker, det skal hedde religion?

- Jeg vender tilbage omkring det her tema på et senere tidspunkt. Jeg har ikke yderligere kommentarer lige nu, siger Troels Ravn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.