Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukendt S-kandidat når samme stemmetal som V-spids i København

Det nyvalgte byrådsmedlem Marcus Vesterager får næstflest stemmer blandt socialdemokraterne i København.

Det nyvalgte byrådsmedlem Marcus Vesterager får næstflest stemmer blandt socialdemokraterne i København.
Det nyvalgte byrådsmedlem Marcus Vesterager får næstflest stemmer blandt socialdemokraterne i København.

Ved tirsdagen valg var det første gang, at den arkitektstuderende Marcus Vesterager (S) var på stemmesedlen i København.

Og selv om han stillede op for første gang, opnåede han alligevel at få stort set lige så mange stemmer som Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaad.

»Der er ingen tvivl om, at jeg jo ikke er et kendt ansigt. Det kommer også bag på mig, og dem der har hjulpet mig. Det er specielt og lidt overvældende at få så stor opbakning,« siger Marcus Vesterager.

Marcus Vesteragers personlige stemmetal blev 2523, mens Cecilia Lonning-Skovgaard fik 2592.

Den unge politikers personlige stemmetal er samtidig så højt, at han fik næstflest stemmer blandt de socialdemokratiske kandidater i København.

Han blev kun overgået af Frank Jensen, som fortsætter som overborgmester i København.

Samlet set er han den politiker i København, der har fået tiende flest stemmer.

Marcus Vesterager kan ikke komme med en opskrift på, hvordan man brager ind i Københavns Borgerrepræsentation som ny og ukendt kandidat.

»Hvis jeg vidste, hvorfor det er lykkes, så tror jeg, at rigtig mange ville gøre det samme. Men vi har åbenbart ramt rigtigt med profilen,« siger han.

Socialdemokratiet i København tabte ét mandat, og det gjorde på valgnatten Marcus Vesterager og hans kampagnefolk nervøse.

»Jeg troede, at mit stemmetal skulle ligge nede omkring det sidste mandat. Så det kom meget bag på os, og jeg har heller ikke selv forstået det endnu,« siger den unge kandidat.

For at føre valgkamp har Marcus Vesterager brugt penge fra sin opsparing og har fået hjælp af venner og bekendte.

»Det har kostet nogle penge, og det er ikke billigt at føre en valgkamp,« siger han.

»I starten var det udelukkende mine venner og bekendte, som førte valgkamp for mig, men der kom lige pludselig folk ind, som jeg ikke selv kendte, fordi de gerne ville støtte op om projektet. Så det bredte sig meget,« fortæller han.

Vesterager har en fortid i Socialdemokratiets Ungdomsparti, DSU, som afdelingsformand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.