Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uffe Elbæk vender tilbage som ordfører

Opdateret: Den tidligere kulturminister skal blandt andet være ordfører for uddannelse, forskning og innovation for de Radikale.

Elbæk valgte at tage orlov fra Folketinget, efter han trådte tilbage som minister. Marianne Jelved (R) afløste Elbæk som kulturminister.
Elbæk valgte at tage orlov fra Folketinget, efter han trådte tilbage som minister. Marianne Jelved (R) afløste Elbæk som kulturminister.

Tidligere kulturminister Uffe Elbæk (R) vender atter tilbage til Christiansborg, hvor han står til at overtage flere nye ordførerposter hos de Radikale.

Uffe Elbæk skal fremover bestride jobbet som ordfører for uddannelse, forskning og innovation, ligesom han bliver sit partis nye ordfører for Nordisk Samarbejde, oplyser de Radikale mandag.

Officielt overtager Elbæk de nye ordførerskaber allerede fra 1. februar, hvor han vender tilbage efter orlov.

Elbæk trådte tilbage som kulturminister i december sidste år efter et forløb, hvor han kom under omfattende kritik fra flere sider. Det skete, da det kom frem, at han som kulturminister havde afholdt en række arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor han selv tidligere havde siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand er ansat.

Sagen førte blandt andet til, at Elbæk blev indkaldt i samråd, hvor han skulle forklare sig i forhold til arrangementerne.

Under samrådet i Folketingets Kulturudvalg erkendte ministeren, at en embedsmand havde advaret ham mod at placere yderligere arrangementer på AFUK.

I kølvandet på samrådet besluttede Kulturudvalget, at Elbæks forhold til den omtalte skole skulle undersøges nærmere. Rigsrevisionen, der står for undersøgelsen, skal blandt andet se på fem konkrete arrangementer på AFUK.

Elbæks tilbagevenden til Christiansborgs gange betyder, at de Radikale gennemfører en mindre ordførerrokade.

Den tidligere kulturminister overtager således uddannelsesordførerskabet fra partiets gruppeformand og finansordfører, Sofie Carsten Nielsen, der blev udnævnt til formand i begyndelsen af året i forbindelse med, at Marianne Jelved blev ny kulturminister.

Ordførerskabet for Nordisk Samarbejde overtager Elbæk fra partiets retsordfører, Jeppe Mikkelsen, der dog fortsætter som ordfører for Grønland og Færøerne.

I forbindelse med rokaden overtager Camilla Hersom desuden officielt posten som partiets EU-ordfører, en post Sofie Carsten Nielsen tidligere havde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.