Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uffe Elbæk håber på alternativ borgmesterpost i København

En borgmesterpost i København vil give en god platform for at føre en mere grøn politik, siger Uffe Elbæk.

København. Et af Alternativets mål før partiets første kommunal- og regionsrådsvalg var at få en borgmesterpost i København.

Ved midnat tirsdag er det stadig uklart, om partiet når det mål, men partiets politiske leder, Uffe Elbæk, håber på det.

- Det vil være en enormt god platform for os i forhold til at få vores politik igennem, altså et meget mere grønt og demokratisk København.

- Men det, der for mig er afgørende, er, at vi får et rigtig godt valg i det hele taget, siger Uffe Elbæk.

I første omgang er Alternativet dog ikke inviteret med til de konstitueringsforhandlinger, der foregår på Københavns Rådhus.

Forhandlinger, som alle de andre røde partier på rådhuset - Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten - deltager i.

Men det bekymrer ikke Uffe Elbæk.

- Jeg håber, vi kan komme ind i kampen her i sidste øjeblik. Det var en kalkuleret risiko, som jeg forstår det, at man i lokalforeningen valgte ikke at gå ind i nogle valgforbund på forhånd.

- Vi står helt frit, og det er jo første og sidste gang, vi rigtig kan gøre det.

- Det er måske en af grundene til, at vi ikke er kommet med i forhandlingerne, siger Elbæk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.