Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uffe Elbæk efter krisemøde: Jeg fortryder

Kulturministeren siger efter netop overstået krisemøde med Pia Kjærsgaard og Venstres Michael Aastrup Jensen, at han fortryder, han lod sit ministerium holde møder for 180.000 kroner på det sted, hvor hans mand var ansat, og han selv tidligere har siddet i bestyrelsen.

Ventres kulturordfører Michael Aastrup Jensen og Dansk Folkepartis værdiordfører og medlem af kulturudvalget, Pia Kjærsgaard, mødes med kulturminister Uffe Elbæk (R)
Ventres kulturordfører Michael Aastrup Jensen og Dansk Folkepartis værdiordfører og medlem af kulturudvalget, Pia Kjærsgaard, mødes med kulturminister Uffe Elbæk (R)

Det var en tydeligt nervøs og fåmælt kulturminister, der søndag eftermiddag mødtes med Pia Kjærsgaard og Ventres kulturordfører Michael Aastrup Jensen om sagen, hvor han beskyldes for nepotisme.

Uffe Elbæk valgte søndag at hasteindkalde partiernes kulturordførere til et møde, hvor han ville forklare, hvorfor han som kulturminister brugte 180.000 kroner på skolen AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet - hvor hans mand er ansat, og hvor han selv har siddet i bestyrelsen.

Hvad fortryder du mest?


- I det øjeblik min mand fik job på stedet, skulle Kulturministeriet selvfølgelig ikke holde arrangementer derude. Det er jeg ked af er sket, siger Uffe Elbæk til bt.dk.

Hvilke konsekvenser skal det have for dig?

- Det er min politiske chef, der afgør det. Jeg fokuserer ikke på ministerposten, men jeg vil have gjort tingene anderledes i dag, siger han.

BT kunne lørdag fortælle, at Uffe Elbæk har henlagt flere møder og arrangementer hos AFUK, hvor Elbæks mand, antropologen Jens Pedersen er ansat.

Søndag kunne BT yderligere fortælle, at Uffe Elbæks mand blev ansat i en sekretærstilling på stedet 1. maj i år, uden at stillingen forinden havde været slået op. Den del af sagen, ønsker Elbæk dog fortsat ikke at kommentere.

- Jeg håber på forståelse for, at det er en sag mellem arbejdsgiver og min mand, siger Uffe Elbæk og understreger, at han ikke har nogen personlige motiver i den sag.

Som den første på kulturministerens kontor stod Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der var sendt i fraværet for partiets kulturordfører Alex Ahrendtsen, og dernæst fulgte Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen, som også skulle deltage i mødet.

Pia Kjærsgaard lagde har tidligere kaldt det 'magtarrogance og kammerateri' fra Elbæks side, og efter mødet lagde hun ikke skjul på, at hun stadig var utilfreds med hans ageren.

- Det lugter ikke særligt godt. Der er ingen tvivl om, at det er er noget møg. Det kan man også høre på ministerens beklagelse. Han er selvfølgelig flink og imødekommende, men han har dummet sig gevaldigt, siger Pia Kjærsgaard til bt.dk.

Resten af søndag eftermiddag og aftenen ud mødes Uffe Elbæk med de øvrige kulturordførere for at forklare sit stærkt kritiserede engagement i AFUK.

Sagen begyndte, da BT og DR via aktindsigt, kunne fortælle, at kulturministeren havde brugt 181.625 kroner på at holde tre middage og to debatmøder på AFUK.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.