Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ufaglærte må se langt efter akutjob

Kun hvert 20. opslåede akutjob er møntet på ufaglærte, viser ny kortlægning.

Tirsdag nåede regeringen sit mål om 12.500 opslåede akutjob, men stilladsarbejdere og andre ufaglærte må stadigvæk kigge langt efter disse job. Kun hvert 20. akutjob passer til de ufaglærte, der ellers er hårdest ramt af ledighed. Det viser en ny, omfattende kortlægning, som analysebureauet Kaas & Mulvad har gennemført for Ugebrevet A4.

Siden akutjobordningen blev indført i oktober, er der således kun blevet opslået et enkelt akutjob til vinduespudsere og fem akutjob til stilladsarbejdere. Til gengæld vrimler det med akutjobopslag til de få ledige læger, økonomer, psykologer og jurister. Blandt andet har der været 77 stillinger opslået til økonom, 115 til psykolog og 149 til hospitalslæge.

Ifølge kortlægningen er der generelt mange opslåede akutjob på sygehusene. Regionerne har opslået ikke færre end 1.371 akutjob til sygeplejersker. Det skal sammenholdes med, at der ikke er mere end 142 langtidsledige sygeplejersker, der har fået et brev om, at de er på nippet til at miste dagpengene. Med andre ord er der næsten 10 akutjob til hver ledig sygeplejerske i målgruppen.

Kortlægningen, der gennemgår 5.291 opslåede akutjob med præcise stillingsbeskrivelser, viser, at fordelingen af de opslåede akutjob er meget skæv og slet ikke passer til de arbejdsløse, der har allermest brug for et akutjob for at bevare retten til dagpenge, skriver Ugebrevet A4.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), havde dog kun rosende ord tilovers for akutjobordningen tirsdag aften, da regeringens mål var nået.

»Det viser, at de redskaber, regeringen har taget i brug, virker. Kort sagt. Det viser også, at den meget skingre kritik, som ikke mindst Venstre har stået bag, er faldet fuldstændig til jorden,« sagde han til Berlingske Nyhedsbureau.

Mens offentlige virksomheder har været flittige til at slå i alt 8.756 akutjob op, så halter det noget for de private firmaer. Her var målet, at der skulle slås 7.500 akutjob op, men på nuværende tidspunkt tegner de private virksomheder sig for blot for 3.744 jobopslag, der er særligt målrettet de langtidsledige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.