Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udviklingsminister på første besøg i Myanmar

Udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen har torsdag indledt sit første møde i udlandet som minister i Myanmar med et håndslag på en gældslettelse på 295 millioner kroner.

Myanmar har fået sløjfet en gæld til Danmark på 295 millioner kroner i forbindelse med et besøg fra den nyudnævnte udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen (R). Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Rasmus Helveg Petersens ankom torsdag til Myanmar – der tidligere var kendt som Burma. Det er hans første besøg i udlandet som minister. I regeringsbyen, Nay Pyi Taw, mødtes Helveg med landets præsident, Thein Sein, og finansminister U Win Shein. Her gav den danske minister håndslag på gældslettelsen til landet, der efter 50 år med undertrykkende militærjunta er i færd med at gennemføre demokratiske reformer.

»Danmark sender et vigtigt signal til befolkningen i Myanmar om, at vi støtter landets positive udvikling. Når vi eftergiver gæld, frigives ressourcer, der kan investeres i befolkningens sundhed, i skoler og i veje, og det er der hårdt brug for,« siger Rasmus Helveg Petersen.

»Timingen her er helt rigtig. Myanmar skal ikke være tynget af gammel gæld på deres vej til udvikling og politiske reformer, som gavner den fattige befolkning. Og gældslettelsen betyder ikke, at vi nu har færre penge til rådighed til at støtte Myanmar og andre fattige lande,« lyder det fra ministeren.

Aftalen med Myanmars regering om gældslettelse er i tråd med en mangeårig dansk praksis, hvor lande, der opfylder særlige kriterier, hjælpes på vej ved at blive fritaget for deres gæld. Myanmar har aldrig afdraget på den 30 år gamle gæld til Danmark, oplyser ministeriet.

Rasmus Helveg Petersen rejser fredag videre til Myanmars største by, Yangon, hvor han får følgeskab af kronprinsesse Mary. De to skal besøge aktiviteter med fokus på at forbedre livsvilkårene for unge og især kvinder. Over weekenden går turen til Rakhine-staten, der er en af de fattigste områder i Myanmar, hvor Dansk Flygtningehjælp, som kronprinsessen er protektor for, arbejder med beskyttelse af internt fordrevne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks