Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udvalgsformand forstår Støjbergs kolde skulder efter læk

Medlemmer af udlændingeudvalget kan have lækket oplysninger, mener udvalgsformanden Martin Henriksen (DF)

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Vi kan ikke bebrejde integrationsminister Inger Støjberg (V), at hun ikke vil besvare spørgsmål til Udlændinge- og Integrationsudvalget. Fortrolige oplysninger er lækket til pressen, og pilen peger på udvalget.

Det mener udvalgets formand, Martin Henriksen (DF).

Ministeren fortæller Politiken om sit stop for samarbejde, fordi nogle medlemmer har »saboteret regeringens politik« med læk af dansk aftale om at hjemsende somaliere.

»Jeg kan godt forstå det. Der er ingen grund til at lægge skjul på, at pilen peger i retning af udvalget. Man kan ikke sige med 100 procent sikkerhed, at lækket kommer fra udvalget,« siger Martin Henriksen.

»Men der er fortilfælde, hvor nogle medlemmer af udvalget har haft lidt svært ved at holde på oplysninger og er gået ud i offentligheden. Selv om det var aftalt, at man ikke skulle gøre det.«

Inger Støjberg oplyser i et brev til udvalgets 29 medlemmer, at hun ikke vil besvare spørgsmål med fortrolige oplysninger om Danmarks udenrigs- eller sikkerhedsinteresser.

Spørgsmål om danske aftaler om at hjemsende udlændinge skal i stedet stilles til Det Udenrigspolitiske Nævn.

Nævnet kan bedre holde på hemmeligheder. Her har medlemmerne skærpet tavshedspligt, siger han.

Inger Støjberg kunne have meldt lækket til politiet for at finde kilden, forklarer Martin Henriksen.

Udlændingestyrelsen er ved at vurderer 800 somalieres opholdsgrundlag. Foreløbig skal 57 udvises. Men Somalia vil højst modtage 12 somaliere om året, skriver avisen.

Martin Henriksen fordømmer lækagen.

»Det er et problem, hvis nogle har lækket fortrolige oplysninger for at bremse et flertals ønske om at få gang i hjemsendelser,« siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.