Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udskældt V-borgmester er gået i tænkeboks

Fredericia-borgmester Thomas Banke tænker sig under sin sygeorlov »grundigt om«, efter at hans eget parti og et enigt økonomiudvalg har udtrykt mistillid til ham. Borgmesteren er ked af sine fejl og lover at komme med »en afklaring« hurtigst muligt.

Borgmester Thomas Banke (V) skal tænke sig godt og grundigt om under sin igangværende sygeorlov. Det fastslår Thomas Banke selv, efter at økonomiudvalget i Fredericia Kommune har udtrykt mistillid til ham på grund af hans embedsførelse.

Selv borgmesterens eget parti, Venstre, har ikke længere tillid til ham. Gruppeformand for Venstre i Fredericia, Peder Hvejsel, bekræfter overfor TV Syd, at en enig gruppe ikke længere støtter op om borgmesteren og opfordrer ham til at gå af.

Thomas Banke vil dog ikke umiddelbart trække sig fra posten og er i stedet gået i tænkeboks.

- Jeg har her til eftermiddag haft et møde med mine borgerlige kolleger, og jeg har meddelt dem, at dette her naturligvis afføder, at jeg i min igangværende sygeorlov tænker mig grundigt om i forhold til fremtiden, udtaler Thomas Banke i en meddelelse.

Mandag er der indkaldt til ekstraordinært byrådsmøde i Fredericia, hvor eneste punkt på dagsordenen er tilliden til Thomas Banke. Borgmesteren forventer selv, at der også her vil blive udtrykt mistillid til ham.

Den 31-årige borgmester valgte fredag at gå på orlov på grund af den senere tids beskyldninger om morfin- og embedsmisbrug. Socialdemokraterne og SF har modtaget aktindsigt i borgmesterens kørselsregnskaber og hans brug af kommunalt kontokort, og de to partier konstaterer, at der har været et stort rod og mange private træk på kontokortet.

Thomas Banke beklager det, som han selv kalder »fejl«.

- Jeg angrer mine fejldispositioner enormt meget, men hver en krone er løbende blevet tilbagebetalt til Fredericia Kommune. Jeg er hele vejen igennem blevet oplyst om, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, lyder det fra borgmesteren, som opfordrer forvaltningen i kommunen til »at få undersøgt disse forhold helt til bunds«.

Han fastslår, at han fortsætter sin sygeorlov, som er på ubestemt tid.

- Når jeg er tilbage vil jeg besvare alle relevante spørgsmål, der rejser sig, og jeg vil ligeledes kunne kaste et klart lys over de spekulationer og spørgsmål der måtte være. Af hensyn til kommunen og mine medborgere vil jeg hurtigst muligt komme med en afklaring, forklarer Thomas Banke.

Ifølge TV2 har borgmesteren blandt andet brugt kommunens kreditkort til benzin, togbilletter, vin, restauranter og indkøb på nettet. Borgmesteren har ikke afleveret bilag for indkøbene, og i august i år sagde kommunen stop.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.