Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udlandsophold kan koste syv års dagpengekarantæne

En del af skatteaftalen mellem DF og regeringen møder hård kritik fra A-kasser for at ramme helt skævt.

Hvis du i fremtiden tager til for eksempel USA eller Asien og arbejder i mere end et år, så kan det koste dig dyrt, når du vender hjem.

Som led i den aftale om skattelettelser, som regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om tirsdag, bliver der nemlig indført et såkaldt opholdskrav for ret til arbejdsløshedsdagpenge.

Det betyder, at man skal have opholdt sig i Danmark eller et andet EU-land i syv ud af de seneste otte år for at have ret til dagpenge.

Det er en markant forringelse for medlemmerne, lyder advarslen fra de danske A-Kasser.

- Det er noget værre klamp, siger Torben Poulsen, formand for Danske A-Kasser.

Som tænkt eksempel nævner han en person, der efter fem års arbejde og A-kasse-medlemskab i Danmark får job i USA eller Canada og arbejder der i 13 måneder.

Hvis den person vender hjem og arbejder seks år i en virksomhed, der så går konkurs, vil personen ikke have ret til dagpenge. Uagtet om han eller hun betaler både skat og A-kasse alle seks år.

- Så må man bare sige "lang næse til dig, kammerat", konstaterer Torben Poulsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.