Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udflytning til Horsens sætter vismandsrapporter på pause

Stort set ingen i Det Økonomiske Råd ønsker at flytte med til Horsens. Overvismand overvejer selv at stoppe.

København. Udflytningen af Det Økonomiske Råd fra København til Horsens vil medføre en pause i udgivelsen af de såkaldte vismandsrapporter.

Det skriver Børsen mandag.

Årsagen er ganske simpel: Der kommer til at mangle medarbejdere, når institutionen rykker teltpælene op som led i regeringens udflytningsplan for statslige ansatte.

Kun tre ud af de 37 medarbejdere i Det Økonomiske Råd overvejer således at flytte med til Horsens ifølge avisen.

Og det får direkte konsekvenser for vismændenes arbejde, mener overvismand Michael Svarer.

Vismændene vil ifølge ham være "vingeskudt", mens genopbygningen af sekretariatet står på.

- Tre mand kan ikke lave en vismandsrapport. Det betyder, at arbejdet bliver indstillet i en periode, siger han til Børsen.

Hvor lang tid, det kommer til at vare, afhænger af, hvor hurtigt sekretariatet bliver fuldt bemandet igen efter udflytningen, der er planlagt til senere i 2018.

Michael Svarer har kontraktudløb til nytår, og han overvejer selv sin rolle som overvismand.

- Det vil nok være naturligt at tænke, at hvis man skal opbygge en ny organisation, så vil det være fornuftigt at få nogle nye kræfter ind, som har lyst til det, siger han.

Aktører som Dansk Industri, LO og forhenværende vismænd er modstandere af udflytningen. De mener, at den kan svække vismændenes rolle som økonomisk vagthund over for regeringen.

Men Michael Svarer er overbevist om, at regeringen står fast, skriver Børsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.