Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uddannelsesflytning er blevet succes i Kalundborg

Rektor for professionshøjskole har gode erfaringer med at flytte uddannelser. Men minder om regningen.

København. Regeringen lægger op til at lade en ny runde udflytning af arbejdspladser indbefatte flere erhvervsrettede uddannelser.

En idé som skolerne allerede har positive erfaringer med. Det fortæller rektoren på den sjællandske professionshøjskole Absalon, Camilla Wang.

Hun nævner et eksempel fra Kalundborg. Her blev der i sommer etableret byens første videregående uddannelse efter stor efterspørgsel fra virksomheder i området - heriblandt Novo Nordisk.

- I Kalundborg etablerede vi i sommer en ingeniøruddannelse i bioteknologi, fordi virksomhederne i Kalundborg-området havde en desperat mangel på arbejdskraft, siger Camilla Wang.

Ifølge hende vil uddannelsen fremadrettet komme områdets virksomheder til gavn. Samtidig har de unge fået en ny mulighed.

- Vi havde et rigtig pænt optag på uddannelsen i sommer. Så det er et godt eksempel på det, regeringen vil, siger hun.

Det er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der i et interview med Avisen Danmark har åbnet for at flytte de erhvervsrettede uddannelser.

Regeringen vil senere på ugen fremlægge forslaget. Men allerede nu er Camila Wang positiv. Hendes eneste bekymring er, om pengene følger med.

- Det er rigtig dyrt for institutionerne at sprede uddannelser ud fra vores forskellige hovedcampus. Og vi har en regering, der samtidig med ønsket om udflytning har valgt hvert år at spare to procent på de videregående uddannelser.

- Det hænger ikke rigtig sammen, at man på den ene side vil have uddannelser i hele Danmark og på den anden side sparer så mange penge på uddannelser hvert eneste år, siger hun.

En ny udflytningsforslag kommer, efter at regeringen i oktober 2015 besluttede at flytte 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.