Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Udbetaling Danmark: Kontanthjælpsloft kan give store problemer

Udbetaling Danmark advarer mod at lade det kommende kontanthjælpsloft træde i kraft så hurtigt som planlagt.

Det kan kræve et helt nyt kontanthjælpssystem, når kontanthjælpsloftet indføres.
Det kan kræve et helt nyt kontanthjælpssystem, når kontanthjælpsloftet indføres.

Bliver regeringens kontanthjælpsloft gennemført i sin nuværende form, vil det give Udbetaling Danmark en stor ekstraopgave og alt for kort tid til at gennemføre den.

Det giver den offentlige instans udtryk for i et høringssvar til lovforslaget om kontanthjælpsloftet, skriver Avisen.dk.

Udbetaling Danmark står for at udbetale offentlige ydelser i Danmark, og forslaget om kontanthjælpsloftet pålægger Udbetaling Danmark nye, store opgaver, fremgår det af høringssvaret.

Så når politikerne ovenikøbet giver myndigheden meget kort tid til at gennemføre ændringerne, stiller de dem en svær opgave:

- Derfor må Udbetaling Danmark gøre opmærksom på, at det kan blive vanskeligt at få de administrative og systemmæssige rammer på plads med det relativt korte varsel, står der ifølge Avisen.dk i høringssvaret.

Det risikerer at gå ud over borgernes retssikkerhed, hvis ikke regeringen lytter til advarslen fra Udbetaling Danmark, siger folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen, til Avisen.dk.

- Det er det glade vanvid. Høringssvaret er en kraftig advarsel skrevet i embedsmandssprog om, at vi risikerer kaos i sagsbehandlingen, og den advarsel bør regeringen lytte til, siger han.

Indførelsen af kontanthjælpsloftet vil ifølge Udbetaling Danmark kræve, at man udvikler et helt nyt system. Og det vil tage tid. I mellemtiden bliver Udbetaling Danmark derfor nødt til at udføre meget af arbejdet manuelt, hvilket kommer til at koste dyrt.

Regeringen afviser imidlertid kritikken.

- Jeg mener, at aftalen om kontanthjælpsloftet ikke fører til administrativ kaos. Aftalepartierne er enige om, at administrationen af det nye kontanthjælpsloft skal foregå i tæt samarbejde mellem kommunerne og Udbetaling Danmark, skriver Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen i et svar til Avisen.dk.

Udbetaling Danmark har ikke ønsket at uddybe eller kommentere høringssvaret overfor Avisen.dk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.