Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ubrugte ulandsmillioner skal ikke til nærområderne

Færre flygtninge sidste år gav penge i overskud. De skal dog ikke gå til bistand, siger finansministeren.

De penge Danmark har sparet på flygtningeområdet, skal ikke gå til nærområderne, udtaler finansminster Kristian Jensen (V). Danmark sparede sidste år hundredevis af millioner, grundet en aftagning i styrken af flygtningestrømmen.
De penge Danmark har sparet på flygtningeområdet, skal ikke gå til nærområderne, udtaler finansminster Kristian Jensen (V). Danmark sparede sidste år hundredevis af millioner, grundet en aftagning i styrken af flygtningestrømmen.

København. Danmark skylder ikke noget, når det kommer til udviklingsbistand.

Sådan lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V) efter et samråd i finansudvalget.

Her blev der spurgt ind til de flere hundrede millioner, der sidste år blev tilovers på grund af en mindsket tilstrømning af flygtninge.

Spørgsmålet var, om de penge skal sendes til nærområderne eller til udviklingsbistanden.

Kristian Jensen afviser dog, at det skulle være nødvendigt.

Så de 400 millioner når ikke til nærområderne?

- Vi har givet mere end de 0,7 procent, som vi egentlig var forpligtet til. Vi udbetalte 0,75 procent i BNI i 2016, så man kan sådan set sige, at vi betalte mere, end hvad der var regeringens oplæg, siger finansministeren.

- Og derfor er der ikke noget, der skyldes i forhold til tidligere år.

Regeringen har mødt kritik for ikke at sende alle de sparede penge på flygtningeområdet tilbage til udviklingsbistanden, hvor de oprindeligt var taget fra.

Men havde I ikke lovet, at de overskydende penge på flygtningeområdet skulle gå til nærområderne?

- Det er også derfor, at vi så sent som i december overflyttede penge fra flygtningeområdet til nærområderne med et aktstykke i Finansudvalget, hvor vi flyttede et anseligt millionbeløb til udviklingsbistanden, siger Kristian Jensen.

Her henviser ministeren til et beløb på 938,3 millioner, der i december blev ført tilbage til udviklingsbistanden.

- Og når man så gør op, som OECD gør, så udbetalte vi mere, end de 0,7 procent, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.