Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tvungen vuggestue for ghettobørn splitter store kommuner

Regeringen har sammen med S og DF lavet en aftale, der tvinger ghettobørn i vuggestue 25 timer om ugen.

Regeringen har sammen med S og DF lavet en aftale, der tvinger ghettobørn i vuggestue 25 timer om ugen.
Regeringen har sammen med S og DF lavet en aftale, der tvinger ghettobørn i vuggestue 25 timer om ugen.

I landets tre største byer er der ikke enighed om, hvorvidt en ny aftale, som tvinger etårige ghettobørn i vuggestue 25 timer om ugen, er en god idé.

Københavns Kommune hilser aftalen velkommen, mens både Aarhus og Odense er mere skeptiske.

»Det er rigtig bøvlet. Nu skal pædagogerne til at have stopuret frem og finde ud af, om man er der under 25 timer om ugen, og om man skal trækkes i børnepenge,« siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge i Aarhus.

»Jeg synes, at det er rigtig synd, at en god idé om obligatorisk vuggestue har udviklet sig til det her.«

Han peger på, at der kan rejse sig en række praktiske og administrative problemstillinger ude i kommunerne som følge af aftalen.

I Odense ser man ikke de store administrative problemer. Rådmand Susanne Crawley Larsen (R) forklarer dog, at man i kommunen vil arbejde endnu mere for, at børnene kommer i vuggestue og dagtilbud frivilligt.

»Det vil vi gøre ved hjælp af vores sundhedsplejersker og pædagoger, som er ude i områderne,« siger hun.

Børne- og ungdomsborgmester i København Jesper Christensen (S) byder aftalen velkommen.

»Vi ved, hvor meget det har af betydning senere hen, for dagtilbud gør en kæmpe forskel,« siger han.

Aftalen, der er indgået mandag af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, pålægger etårige i de boligområder, der er på regeringens ghettoliste, et obligatorisk læringstilbud på 25 timer om ugen, hvis ikke de er i et dagtilbud. Her skal de lære dansk og om danske værdier.

Planen er en del af regeringens udspil om parallelsamfund, som blev fremlagt i marts. Det skal være med til at afvikle ghettoerne inden 2030.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.