Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusindvis af medlemmer forlader Venstre

Venstre har på et år mistet flere end 2.000 medlemmer, selvom partiet har høstet stor tilslutning i meningsmålinger.

Arkiv. Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.
Arkiv. Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

Trods rekordhøj vælgertilslutning i flere meningsmålinger må Venstre notere et markant fald i sit medlemstal. På ét år har partiet mistet fem procent af sine medlemmer, svarende til godt 2.000. Det skriver netavisen Altinget.dk.

Ved udgangen af 2011 havde Venstre 42.132 medlemmer mod 44.361 året før. I 2009 havde partiet hele 50.356 medlemmer.

Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter, ærgrer sig over udviklingen, som, han mener, har to hovedforklaringer.

- Vi mister naturligvis en del medlemmer som følge af, at vi har siddet i regering i ti år. Det slider. Vi har også været påvirket af kommunalreformen. Større kommuner har mange steder rundt om i landet ført til, at Venstres lokale foreninger har lagt sig sammen for at skabe en stærk forening i kommunen. Det er en naturlig vej at gå. Men det har en konsekvens, siger han til Altinget.dk og tilføjer:

- Derfor er der nu behov for en ekstra indsats, så vi i hvert fald kan fastholde de medlemmer, vi har. Og vi ved jo, at i 2013 er der med kommunalvalget en særlig god chance for at gøre det.

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, kalder vælgerflugten for »ulogisk«.

- Det kommer umiddelbart som en overraskelse for mig. Ikke mindst set i lyset af at Venstre ligger rekordhøjt i meningsmålingerne og siden valget har været i stand til at nå meget stærkt ud til en stor del af de danske vælgere. Endda i så høj grad at partiet i dag får støtte fra hver tredje dansker, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Han tror ikke på Claus Søgaard-Richters teori om, at vælgerflugten hænger sammen med Venstres ti år i regering, men han er mere åben over for idéen om, at kommunalreformen kan have haft indflydelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.