Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trossamfund: Ekstremister er et begrænset problem

Medier og politikere bør ignorere ekstremister som Omar Bakri, der underviser danske islamister over internettet og har opfordret til at dræbe personer, der krænker profeten, mener Islamisk Trossamfund.

Prædikanten Omar Bakri underviser fra sin bopæl i Libanon danske islamister over internettet og har tidligere opfordret til at dræbe »enhver som krænker profeten«.
Prædikanten Omar Bakri underviser fra sin bopæl i Libanon danske islamister over internettet og har tidligere opfordret til at dræbe »enhver som krænker profeten«.

Medier og politikere er med til at tegne et forvrænget billede af islam, når de fokuserer på ekstremister som prædikanten Omar Bakri, der fra sin bopæl i Libanon underviser danske islamister over internettet og tidligere har opfordret til at dræbe »enhver som krænker profeten«.

Det mener talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, der understreger, at den radikale form for islam kun har meget få støtter i Danmark.

- Det er nogle uhyrlige ting, som han siger, der intet har med islams principper eller lærdom at gøre. For det andet er det et begrænset problem, som disse mennesker udgør. Det er på ingen måde repræsentativt for islam og for muslimer generelt. Det er vigtigt at holde for øje, siger Imran Shah til Berlingske Nyhedsbureau.

Omar Bakri var med til at oprette Hizb ut-Tahrir i Storbritannien, og som TV2 Nyhederne søndag dokumenterede, så bruger han danske islamister til at sprede budskabet om militant jihad.

- Det er fint, at medierne sætter fokus på et problem, men når der ikke er et større antal tilhængere til denne ekstreme form for ideologi, så er det meget vigtigt, at det gøres helt tydeligt. Og det kan man ikke på nogen som helst måde sige, at medierne gør. Det er ærgerligt, at det fremstår som om, at det er alle muslimer, der står for det her. Eksempelvis det med, at de stiller sig op på Kongens Nytorv, er jo udtryk for et desperat forsøg på opmærksomhed. Og medier og politikere har desværre været dumme nok til at give dem den, uddyber Imran Shah.

Omar Bakri holdt i september tale ved en demonstration på Kongens Nytorv, og ved hjælp af en mobiltelefon og en megafon opfordrede han til at dræbe folk, der krænker profeten.

- Dem som laver film, billeder og karikaturer af profeten: Pas på. I islam er der dødsstraf til enhver, som krænker profetens ære. Enhver som krænker profeten skal dræbes, sagde Bakri ifølge TV2 Nyhederne.

Støjberg: Fis hjem

Efter udsendelsen har flere politikere været ude med kritik af Omar Bakri, heriblandt integrationsordfører Karina Lorentzen (SF).

- Vi skal sikre, at de ikke vikler flere svage sjæle ind i deres syge netværk. Det gør ondt i mig, når der er nogen, der siger Danmark til helvede. Og så spørger jeg mig selv, hvorfor de overhovedet gider at være her i Danmark. PET gør rigtigt meget, heldigvis, for at forebygge radikalisering, siger Karina Lorentzen.

Retsordfører Ole Hækkerup (S) kalder det absurd og dobbeltmoralsk, at danske islamister bruger ytringsfriheden til at opfordre til drab mod folk, der benytter sig af netop ytringsfriheden.

- Det allervigtigste er, at myndighederne holder et grundigt øje med de her mennesker. Hvis der er nogen chance for at komme efter dem, så skal vi det. Så skal de bare bringes for en dommer, hvis de altså kan sigtes, siger Ole Hækkerup til tv2.dk.

Integrationsordfører Inger Støjberg (V) mener, at de danske islamister bør forlade Danmark.

- Det her er holdninger, der kun hører hjemme i tabersamfund. Så min opfordring til dem er, at de skal fise hjem til de taberlande, hvor deres holdninger deles, siger hun til samme medie.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.