Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Troels Lund Poulsen: Store problemer med inddrivelse af skatterestancer

Troels Lund Poulsen (V), februar 2010-marts 2011.
Troels Lund Poulsen (V), februar 2010-marts 2011.

Med Troels Lund Poulsen som skatteminister var arbejdet med EFI præget af forsinkelse, og i et svar til Folketinget forklarede han i december 2010, at systemet først ville køre i fjerde kvartal af 2011.

På et samråd i Skatteudvalget lagde ministeren i juli 2010 også hovedet på blokken og medgav, at der var store problemer med inddrivelse af skatterestancer, sådan som Rigsrevisionen påpegede.

»Den overordnende konklusion er klar – Skatteministeriet har endnu ikke formået at få styr på inddrivelsen siden overtagelsen af opgaven i november 2005. Restancetallene taler deres tydelige sprog,« sagde ministeren og fortsatte:

»Rigsrevisionens kritik kommer – jeg fristes til at sige desværre – ikke som nogen overraskelse.«

Samtidig ulmede uroen i Skat, og da Lund Poulsen (V) tiltrådte, spurgte Dansk Told og Skatteforbund i medlemsbladet, hvad tre medlemmer ønskede sig af deres nye chef. Den første bad om arbejdsro. Den anden frabad sig brandslukningsopgaver. Den tredje ønskede flere hænder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.