Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Troels Lund: »Ikke første gang i danmarkshistorien, at nogen får en næse«

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen står til at få en næse i skattesagen. Han vil dog først kommentere den i næste uge.

Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen
Venstres tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen

Selv om Troels Lund Poulsen (V) i næste uge efter alt at dømme modtager en næse for sin rolle i skattesagen, tager han kritikken med ophøjet ro.

»Det er ikke første gang i danmarkshistorien, at nogen får en næse,« siger han.

Den forhenværende skatteminister vil dog ikke kommentere kritikken yderligere, før Folketingets Udvalget for Forretningsordenen i næste uge afleverer sin politiske beretning på baggrund af Skattesagskommissionens rapport. Kommissionen fik blandt andet til opgave at undersøge, om der var politisk indblanding i lækagen af Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skatteoplysninger.

Indholdet af udtalelsen har onsdag skabt heftig debat mellem rød og blå blok i Folketinget.

Mens regeringen, Enhedslisten og SF mener, at den tidligere skatteminister som daværende øverste chef i Skatteministeriet bærer det politiske ansvar i sagen - blandt andet for lækagen, videregivelse af personfølsomme oplysninger og brud på tavshedspligten - er de borgerlige partier med Venstres Claus Hjort Frederiksen (V) i spidsen forargede over kritikken.

Den tidligere finansminister har onsdag kaldt rød bloks kritik for en »skandale« og »et nyt lavpunkt for folkestyret«, når et rødt flertal træder sammen for at »give Troels Lund Poulsen et dårligt eftermæle i sagen«.

Og de borgerlige partier får nu en uge til at udarbejde deres udtalelse i sagen.

Selv tager hovedpersonen virakken med ophøjet ro, og han vil ikke kommentere kritikken før næste uge.

»Af respekt for udvalgets arbejde vil jeg ikke komme yderligere ind på det, før de er færdige i næste uge. Jeg skal selvfølgelig nok give udtryk for mit synspunkt dér,« siger Troels Lund Poulsen.

Da Skattesagskommissionen afleverede sin beretning i november, gav Troels Lund Poulsen udtryk for, at han var »pure frikendt«, og det gentager han onsdag.

I Skattesagskommissionen har Troels Lund Poulsen tidligere forklaret, at han var »fuldstændig« klar over, at han ikke måtte blande sig i afgørelser af skattesager, og at det alene var af hensyn til andre i samme skattemæssige situation, at han stillede spørgsmål i afgørelsen i Stephen Kinnocks skattesag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.