Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Troels Lund har ingen løfter til bidragsramte boligejere

Boligejerne skal behandles fair. Men minister vil ikke komme med konkrete forslag, før ekspertgruppe har talt.

Boligejerne skal behandles fair, og konkurrence mellem realkreditinstitutterne skal sikre billige lån. Så langt er der tilsyneladende enighed blandt Folketingets partier.

Men om boligejerne bliver behandlet fair i dag, om konkurrencen er fri og uhindret, og hvad man skal gøre, hvis svaret på de to første spørgsmål er nej, er der straks mere forskellige holdninger til.

Det kom frem på et samråd tirsdag, hvor erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) skulle svare på spørgsmål om realkreditinstitutternes bidragssatser.

De har været heftigt debatteret, siden Totalkredits kunder i februar fik besked om, at der var prisstigninger på vej.

Ministeren slår fast, at han ikke har tænkt sig at regulere priserne på realkreditinstitutternes produkter.

- Hvis vi lægger for snærende bånd på institutternes muligheder for at tjene penge, kan det betyde, at investorerne opfatter realkreditobligationer som mindre sunde, og det kan give højere rente i sidste ende, siger han.

- Efter min mening skal vi i stedet sikre, at der er konkurrence og ikke ubegrundede hindringer for at skifte institut.

Forbrugerrådet Tænk har foreslået, at det realkreditinstitut, der hæver priserne, skal pålægges at betale forbrugerens udgifter ved at skifte til et andet og billigere selskab.

Men Troels Lund Poulsen afviser at lægge sig fast på nogen bestemt model, før en ekspertgruppe, han har nedsat, har aflagt rapport.

- Vi har ikke det fulde overblik endnu, siger han til Ritzau efter samrådet.

SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, har sammen med Enhedslisten og Alternativet stillet en række beslutningsforslag om emnet.

Blandt andet vil partierne forbyde realkreditselskaber at betale udbytte til deres aktionærer i to år, efter at de har hævet bidragssatserne.

- Det her er faktisk noget, vi har talt om i mange år. Det er urimeligt, at bidragssatser, som er et administrationsgebyr, bliver brugt til at polstre virksomhederne, siger hun.

- Derfor er det ærgerligt, at ministeren ikke vil sige, hvad han vil gøre. Vi har haft ekspertudvalg før, og jeg synes, det er en syltekrukke.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.