Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trods nærmest historisk dårligt valg er V fortrøstningsfuld

Landspolitikken har haft en effekt på Venstres dårlige valg, siger politisk ordfører efter tilbagegang.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Venstre har haft det dårligste valg i 28 år, men partiet er fortsat fortrøstningsfuld, da ikke alle konstitueringer er på plads.

Det siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) som reaktion på, at Venstre er gået tilbage med knap tre procentpoint på landsplan.

»Det var ikke et prangende resultat for Venstre, men jeg synes, at det er et hæderligt resultat. Jeg er fortrøstningsfuld.«

»Det er ikke et entydigt resultat, der er mange kommunale og regionale forskelle. Vi har lidt under en fjerdel af tilslutningen og indtil videre en tredjedel af borgmesterposterne, så lad os se hvordan konstitueringerne ender,« siger han.

Venstre står til at få 688 mandater, hvilket er en tilbagegang på 79 mandater på landsplan.

Det er særligt i Syd- og Sønderjylland, at partiet er trængt tilbage. I de fem største byer har Socialdemokratiet borgmesterposten i fire byer, mens Venstre beholder posten i Esbjerg.

»Selvfølgelig spiller landspolitik også ind, jeg tror ikke, man skal bilde sig andet ind.«

»Jeg kunne godt ønske et bedre valg, men jeg kan ikke lad være med at glæde mig over, at det er broget, for det betyder, at folk gider sætte sig ind i tingene,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.