Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trods genvalg: Anna Mee Allerslev holder fast i farvel

1123 københavnske vælgere stemte på Allerslev, selv om hun inden valget forlod dansk politik grundet møgsager.

1123 københavnske vælgere stemte på Allerslev, selv om hun inden valget forlod dansk politik grundet møgsager.
1123 københavnske vælgere stemte på Allerslev, selv om hun inden valget forlod dansk politik grundet møgsager.

Den forhenværende radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev bekræfter på Facebook, at hun ikke fortsætter i politik, selv om hun er blevet genvalgt i København ved kommunalvalget.

»Tak til de 1123 københavnere, der har stemt på mig. Det har været en glæde, et privilegium og en ære at være folkevalgt. «

»Desværre har jeg, som I ved, besluttet ikke at modtage valget. Derfor overgår mine stemmer - og mit mandat - til Radikales førstesuppleant.«

»Tak for jeres støtte og de mange venlige ord, jeg har fået i de seneste uger,« skriver hun.

Allerslev sagde farvel og tak til politik efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

Allerslev har efterfølgende betalt de 65.000 kroner, lokalet kostede i leje.

Hun blev valgt som nummer fem af de fem radikale, der får en plads i Borgerrepræsentationen. Spidskandidat Mia Nyegaard (R) fik flest personlige stemmer blandt de radikale kandidater - nemlig 3844.

Mia Nyegaard overtog posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København efter Allerslev.

De Radikale har også sikret sig en af de syv fagborgmesterposter i København i den kommende periode. Det er endnu uvist, hvilken borgmesterpost der vil blive tale om.

Nummer seks på den radikale liste er Christopher Røhl Andersen, der fik 1009 personlige stemmer. Han skal dermed overtage Allerslevs mandat, når hun efter planen træder ud af Borgerrepræsentationen.

Først skal Allerslev dog finde en begrundelse for ikke at blive i Borgerrepræsentationen. Man kan ikke bare uden videre trække sig, når først man er valgt til kommunalbestyrelsen i en kommune.

Men der er flere smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. Blandt andet hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager.

Man kan også opgive sit mandat ved at flytte fra kommunen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.