Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trods bombetrussel er Ahmad velkommen hos Alternativet

Selv om Mohammad Sabah Ahmad har givet usande oplysninger om sin alder ved bombetrussel, bliver han hos AL.

Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet.
Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet.

Alternativet har mistet en folketingskandidat, men ikke et medlem, efter at Mohammad Sabah Ahmad torsdag har meddelt, at han ikke længere stiller op for partiet til Folketinget.

Det fastslår Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist.

I en skriftlig kommentar hilser Rasmus Nordqvist Mohammad Sabah Ahmads beslutning om at blive i Alternativet velkommen:

»Jeg er enig i, at det kræver medlemmernes tillid at blive folketingskandidat, så jeg respekterer hans beslutning om at trække sig og bakker ham op i, at han nu vil arbejde for medlemmernes tillid som menigt medlem,« siger Rasmus Nordqvist.

Alternativets politiske ordfører ser fortsat en vigtig rolle for Mohammad Sabah Ahmad i Alternativet:

»Også som menigt medlem kan han arbejde med at bygge bro, og modtagelsen af en ung fyr, der vil demokratiets vej, viser, at der i den grad skal bygges bro ind på Christiansborg,« siger Rasmus Nordqvist.

Før kandidaturet fra Alternativet var Mohammad Sabah Ahmad blandt andet i tre dage talsmand for den omstridte Grimhøjmoské.

Han har tidligere erkendt, at han var »19 år, tankeløs, umoden og hensynsløs«, da truede med at bombe Aarhus Universitet »for at undgå en eksamen«. En handling han senere blev dømt for.

Torsdag erkendte Mohammad Sabah Ahmad så, at det ikke var korrekt, at han var teenager, da han truede med at bombe uddannelsesinstitutionen, der i alt huser 45.000 studerende og 11.500 medarbejdere.

Faktisk var Mohammad Sabah Ahmad en 22-årig mand på det tidspunkt. På den baggrund vælger han selv at trække sig som folketingskandidat for Alternativet.

Mohammad Sabah Ahmad nedtoner dog betydningen af usandheden i et Facebook-indlæg, hvor han langer ud efter medier og politiske modstandere:

»Jeg tog fejl, fordi jeg skrev, at jeg var 19 år, da jeg indtelefonerede bombetruslen. Det passer ikke, og jeg tror, at jeg nu vil blive udlagt til at have løjet - ud fra de sidste par dage ved jeg, at både politikere fra andre partier og medier vil søge at vinde på situationen.«

»Enten politisk eller for læsertal og det vil nok ske ved at fortsætte kritikken af mig og Alternativet. Det kan jeg nok ikke gøre så meget ved, fordi sådan er spillet åbenbart. Det har jeg lært en del om siden søndag.«

»Jeg var altså 22 og ikke 19. Det kan måske synes uskyldigt nok, men tiden vil nok vise, at sådan vil det ikke blive udlagt,« skriver Mohammad Sabah Ahmad.

Du kan se hele opslaget herunder

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.