Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tre kvinder i spil som ny kulturminister

Sofie Carsten Nielsen er favorit til at blive ny kulturminister, erfarer Berlingske. To andre radikale kvinder er i spil til posten. Uffe Elbæks afløser ventes udpeget torsdag.

Den 37-årige Sofie Carsten Nielsen er favorit til at blive ny kulturminister. Det erfarer Berlingske, og samme vurdering kommer fra Jesper Termansen, politisk redaktør på Radio24syv.

- Hun er et oplagt ministeremne, og jeg betragter hende som favorit, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Sofie Carsten Nielsen er ligestillings- og europaordfører samt næstformand i den radikale folketingsgruppe. Hun var radikal spidskandidat ved valget til Europaparlamentet i 2009, men opnåede ikke valg.

Jesper Termansen ser to muligheder for sig, hvis pilen ender med at pege på Sofie Carsten Nielsen. Det mest oplagte er, at hun overtager Kulturministeriet. Den anden mulighed er, at kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) afgiver ligestillingsområdet og i stedet bliver kirke- og kulturminister.

- Så får Sofie Carsten Nielsen Ligestillingsministeriet. Det kender hun i forvejen, da hun tidligere har været kontorchef i netop det ministerium. Men det mest sandsynlige er, at hun bliver kulturminister, siger Jesper Termansen.

Han nævner det 41-årige folketingsmedlem Camilla Hersom (R) som et andet bud på en kulturminister. Også Berlingske erfarer, at hun er i spil. Camilla Hersom var fra 2006 til folketingsvalget i 2011 formand for Forbrugerrådet.

Berlingske erfarer desuden, at den 69-årige Marianne Jelved er en mulig kandidat til posten. Den tidligere økonomiminister og vicestatsminister er i dag radikal gruppeformand, og det vil efterlade et stort hul i en relativt uerfaren folketingsgruppe, hvis hun udnævnes.

Skulle det blive Marianne Jelved, vil det blive opfattet som en gestus over for en af partiets veteraner, som selv ønsker at være minister og dermed sætte et flot punktum for en lang karriere i toppen af dansk politik, skriver Berlingske.

Flere har gennem tiden nævnt folketingsmedlem Zenia Stampe som et ministeremne. Jesper Termansen tror ikke på hendes chance i denne omgang:

- Jeg vurderer, at man synes, hun er for kontroversiel til at blive minister, siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ventes at udnævne en ny kulturminister torsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.